kolmapäev, detsember 31, 2008

Pole ju mõtet reha otsas trampida

Kui ühe poega on halb kogemus ja teisega hea, siis pole ju mõtet tolle esimese reha otsa uuesti trampima minna. Noh, ja eks nii ole ka söögi- ja muude kohtadega. (jah, käisin jälle lampe, vabandust, pirne ostmas)

esmaspäev, detsember 29, 2008

Venelased, mis teil ometi viga on???

Venelased, mis teil ometi viga on??? EPL: Stalin on endiselt venelaste üks suurimaid lemmikuid

 

 

Vaid tulevikule elades jääb me elu üldse elamata

Aegajalt tasuks enesele meenutada, et meil on ainult üks elu, ja täna on seda alles ühe päeva võrra vähem kui eile, ja homme vähem kui täna. Ehk siis, pidevalt kuhugi tulevikku suunatud pilgu võiks vahel ikka ka tänasesse pöörata.

Vaid mingile hoomamatule tulevikule elades jääb see meie ainukordne elu üldse elamata.

laupäev, detsember 27, 2008

WC-d on pahatihti puhtamad kui külmkapid

Loodetavasti ma eksin, kui ütlen, et inimeste WC-d on pahatihti puhtamad kui külmkapid.

reede, detsember 26, 2008

Lihtsalt 1 sissekanne

Mitte et mõtteid oleks vähem, vastupidi, aga pole mahti siia kirjutada.

(kommenteerijad andku andeks, jah, ma olen maailma kõige viletsam kommentaaridele vastaja)

kolmapäev, detsember 24, 2008

Palju toredaid inimesi, peatükk 2

Ühtedele vastame: „pean sind kurvastama, mul läheb hästi" ja teistele: „saan sind rõõmustada, mul läheb hästi ".

Ei, aga tegelikult vastame ikka neile teistele „pean sind kurvastama…" ja esimestele „saan sind rõõmustada …", igaks juhuks. Aus vastus ei ole ju alati taktitundeline.

teisipäev, detsember 23, 2008

Enne kui bensiinijaama tankima minna...

Enne kui bensiinijaama tankima minna, tasuks alati minu käest küsida, millal mina viimati paagi täis lasin. Kui ma ütlen „täna", siis oleks mõistlik homseni kuidagi välja venitada – homme langetatakse kütuste hindu.

Viimasel ajal on see kogu aeg nii.

 

pühapäev, detsember 21, 2008

Palju toredaid inimesi

Ühtedele ütleme: „pean sind kurvastama, ma ei ole nii tark kui sa arvad" ja teistele: „pean sind rõõmustama, ma ei ole nii tark kui sa arvad".

 

neljapäev, detsember 18, 2008

Kilde komseetikaosakonnast

Kilde komseetikaosakonnast:

kolmemõõtmelise valgendusefektiga hambapasta,

hambapasta mis teostab valgendamist ja millel on arktiline värskus (nn arktilise värskuse mõju ilmneb eriti ilmekalt hommikuti bussipeatuses kössitavaid inimesi vaadates),

Revolutsiooniline valgus naha vananemise vastu,

Ja kõik need teised humoorikate tekstidega pakendid.

 

:-)

 

Mis asi on Browni liikumine?

Ah et mis asi on Browni liikumine? See on selline liikumine, kus liikuja ise ka ei tea, kuhu ta minna tahab. Vot täpselt nagu naised kosmeetikaosakonnas. :-) (seal tasub nendega piisavat pikivahet hoida – saab trajektoori lõigata ja kilometraažilt kokku hoida)

Browni liikumine Vikipeedias.

 

Idee leiutajatele

Külmkapil võiks olla luugike ja selle taga väljakäiv lauake – väga mõnus oleks, kui hommikul kell 6:45 sõidaks külmkapist võipakk välja. Tuppa soojenema, et hommikusöögi ajaks taluvõi (see 82%ne, no see päris või) hea pehme oleks.

esmaspäev, detsember 15, 2008

Elu mõte EI OLE igas ajahetkes maksimaalse füüsilise heaolu taotlemine

See oli vist Sartre, kes kirjutas, et elu mõtte defineerimine labastaks elu, annaks mõõtmatule mõõtme. Noh ütleme et, küsida elu mõtte kohta oleks nagu küsida, mitu pilve on taevas. Seega, austades targemaid – elu mõte EI OLE igas ajahetkes maksimaalse füüsilise heaolu taotlemine ega tühistele pisiasjadele keskendumine.

 

... demokraatia tingimustes on kõigil pead laiali otsas...

Laupäevase Ajaloomuuseumi loengu lõpus hämmastas mind mõnede vanahärrade seisukoht, et ei olnud neil Pätsu, 1934 – 1940 (nimevahetuse, kodukauniks, igasse kodusse lipp jne)  sundkampaaniatel häda midagi, taheti ju head, ja demokraatia tingimustes on kõigil pead laiali otsas, inimesi tulebki õigete asjade tegemiseks sundida, nii rakenduvad õiged asjad kiiremini… üsna õudne hakkas.

Ehk siis, me ei saa ega tohi mitte mingil juhul, mitte ühestki asendist Pätsu '34-l valitud diktaatorlikku-autokraatlikku-isikukultuslikku tupikteed õigustada. Millega see, lubagem veendunult väita, tupiktee lõppenud oleks, kui poleks 2. maailmasõda olnud?

Vanu ajalehti.

 

pühapäev, detsember 14, 2008

Igasuguste kodulehtede otsimootorid võiks rahumeeli seisma panna

Igasuguste kodulehtede otsimootorid võiks rahumeeli seisma panna, või siis kapremonti saata - tulemuslikum on mingit artiklit Googeldada kui artikli ilmutanud ajalehe otsimootoriga leida.

 

Elioni kodulehel ei paista Elioni DigiTV pakutavate telekanalite telekavasid olema

Elioni kodulehel ei paista Elioni DigiTV pakutavate telekanalite telekavasid olema. Kummaline. Silveri (Eesti) kava otsides leidsin sellise lehe nagu kava.ee.

 

laupäev, detsember 13, 2008

kolmapäev, detsember 10, 2008

Mullikile

Äge kell

Ma ka ei tahaks LADA avariitestis osaleda (foto)

Loodetavasti lähtub üha enam inimesi autot valides ka selle turvalisusest. (siinkohal tundkem soomlastele kaasa, kes ebamõistliku maksupoliitika tõttu on sunnitud „surmapunne" ostma).


Pilt on pärit siit.

Varem on parem kohale jõuda

Parem on varem kohale jõuda.

pühapäev, detsember 07, 2008

On aasta 2108, ajaloolane uurib aastat 2008, ehk saastmeediast

Lubagem mul jälle korraks pahur olla.

 

On aasta 2108, ajaloolane uurib aastat 2008, tolle aja infovälja, inimeste huvisid, igapäevaelu, soovunelmaid, uskumusi, hirme, kangelasi, muresid.

 

Milline pilt sellele ajaloolasele avaneb, kui ta võtab kokku nädal-nädalalt 2008. aasta üleriigilise meedia? Milliseid vaenlasi, milliseid iidoleid on meedia tootnud? Millised on rõhuasetused? Milliseid väljamõeldud kangelasi ja mismoodi müüakse? Kuidas tekitatakse primitiivses meediatarbijas huvi ülestöötatud kangelase vastu, et talle korduvate mustrite alusel ühte ja sedasama mõttetust müüa?

 

Vot see ongi põhjus, miks ma ei saa juuksuri järjekorras tund aega istudes Kroonikat ja muud taolist saasta kätte võtta. Või mis Kroonika ja Õhtuleht, www.postimees.ee on ju samaväärne, siinse kirjatüki huvides hetk tagasi avatud Postimees.ee-l ilutsesid pealkirjad sellest, kuidas keegi kusagil välismaal tahab rindu vähendada või kellega keegi aastavahetust tahab mööda saata. Tõdegem!, see on ju midagi nii uskumatut, nii absurdset, et tõesti, me vist ei suuda selles tühisuseuputuses seda jama hoomata, kollasuse nõtrust ei ole vist võimalik sellises kontsentratsioonis märgata!! Mida me teha saame? Boikoteerida taolist rämpsu! Lihtne. Põlgusega taolistest väljaannetest ära pöörata. Vaimset saasta mitte tarbida, ka tegelikult mitte, mitte nii, et kirume ja siis ikka ostame. Vastasel juhul me taastoodame tühisust.

 

Mis kaunishingeline esteedinärakas?? Asi on põhimõttes!

 

 

Sirbi tellimishinnad. EPL tellimishinnad. Horisondi tellimishinnad. Akadeemia tellimishinnad. ETV, Viker- ja Klassikaaraadio on üldse tasuta.

 

Manhattan Transfer

Manhattan Transfer – tükati tibake veidike natuke kübeke tsipake raasike sutike pisinatuke lapsik-imal-liigilus.

Nagu jõululaulud ikka. Ja nagu Ameerika filmis.

 

reede, detsember 05, 2008

Miks tegeleb meedia vaid lahutustehtega?

Meelelahutustehtega.

See müüb? Sellepärast müüb, et seda müüakse. Ja see taastoodabki pööblit.

neljapäev, detsember 04, 2008

Kiire on

Töö, kool, PÖFF, ega see kerge ei ole.

 

2 sõna eilsest filmist Nälg – füsiologismist, ballastist pungil 15 minutiline film. Mis ei tähenda, et vaadata ei kõlba.

 

esmaspäev, detsember 01, 2008

Laine, Die Welle

Jah muidugi käin ma PÖFFil. 6-st äravaadatud filmist soovitan väga tänanähtud Lainet, jookseb veel kolmapäeval Kosmoses ja laupäeval vist Narvas. Suurepärane film! Demokraatia õrnusest, inimeste nõrkusest, meid kõiki varitsevast ohust. (mh Kärbeste jumal tuli kinosaalis meelde)

 

Arvatavasti oleks see Goebbelsi lemmikfilm olnud.

 

Teadupärast elab Eestis üks ilgar-koletis

Teadupärast elab Eestis üks ilgar-koletis, kes sööb segistite otsikuid, või kuidas neid jullasid nimetataksegi, mis segistit tulevale veejoale viimase lihvi annab. Ta tegutseb kõikjal, teatrite WC-des, kinode WC-des, kaubanduskeskuste WC-des, parvlaevade WC-des, ühiselamute WC-des, bensiinijaamade WC-des, hotellide WC-des, söögikohtade WC-des, AGA!!! rõõmustagem!!! ka ülikoolide WC-des!! Miks rõõmustada? Sest, ehk ometigi juhtub ime ja too segistiotsi varastav-sööv vaimne-värd-ilgar-koletis hingab nõmetegusid tehes sisse ülikooli vaimset õhku ja ta suudab leida siin elus omale veidi väärikama väljundi, et ehk tuleb aeg, mil tema elupürgimus ei olegi enam kõikjalt segistiotsi varastada.