esmaspäev, oktoober 28, 2013

Tõsidus on naljakas

Seepärast ongi kommunistlik partei, kirik ja üks Eesti suur erakond oma surmtõsiduses ja nalja mittesallimises nii naljakad.

Tühikargajad enne ja nüüd

Varem külmusid sellised siinmaal surnuks või surid tühja sahvriukse taga nälga.

Nüüd lõksutavad lõugu, ajavad mulli ja sõidavad mersudega ringi.

laupäev, oktoober 26, 2013

Nanokoonused tõrjuvad vett

http://www.bnl.gov/newsroom/news.php?a=11583 - tahan sellisest materjalist kuuri katust, voodrilauda, autot ja rõivaid.

Halogeenlampidega elektriautod

No kas saab midagi tobedamat olla kui akudelt hõõgniite kütta?

esmaspäev, oktoober 21, 2013

Inimestele meeldivad nende illusioonid

Ja kui keegi neid illusioone ohustab, siis saavad nad kurjaks.

pühapäev, oktoober 20, 2013

Mart Helme TTV-s

Väga humoorikas, hetk tagasi avaldas Mart Helme Tallinna TV-s (jah, vaatasin mis nad seal minu raha eest täna õhtul korraldavad) veendumust, et Krossil pannakse täiesti kindlasti varem või hiljem käed raudu. :-)

Valimisi võiks tihemini olla.

laupäev, oktoober 19, 2013

Erakondadele soovitus järgmiseks korraks

Erakonnad (va Keskerakond) peaksid järgmisel korral 2 linnapeakandidaati välja pakkuma. Et kui Venemaa üht tahab hakata kinni panema, oleks valijal valimisurni juures teada, kes siis järgmine on. :-)

Nalja kui palju!
http://uudised.err.ee/index.php?06289503

Nuputelefonid tulevad ilmselt tagasi

Ma küll usun. Liiga paljude suust on kuulda, et see puutetundlikkus on ebamugav ja keeruline ja tahaks nuppe tagasi. On ära proovitud, on tavaline, pole enam äge. 

Ega isegi, arvuti on neti tarbimiseks ju ikka kõige mugavam ja käepärasem.

Jüri Saar Sirbis

Jüri Saar kirjutab Sirbis eelmisest Vikerkaarest. Mõnevõrra avaneb ka ilmselt nii mõnelegi nõutust-segadust tekitanud vastuseis meie presidendi ja Paul Krugmani vahel.

neljapäev, oktoober 10, 2013

Kui inimest kohelda lambana

... siis ta ka käitub lambana.

kolmapäev, oktoober 09, 2013

Kiiruspiirangud

Mõni aeg tagasi oli meedias juttu, et mh politsei ootab diskussiooni kiiruspiirangute teemal. Nüüd on aga kuidagi vaikne. Ja karta on, et kiirusi piiratakse aina rohkem ja rohkem, 100 aastat tagasi pidi auto ees lippudega onu kõndima, ilmselt pole kaugel aeg, mil ka Eestis ei tohi auto jalakäijast kiiremini liikuda, mil kogu riik saab olema õueala.

Võrdlused. Mustlas oli mõni aeg tagasi kiiruspiirang 40 (või 30? Vahet pole, tänaseks on ilmselt 20 või 10 km/h). Nt Belgias oleks analoogses asulas kiiruspiirang 70 km/h. Maardu teeremondi ajal oli plastikust piirete vahel piirang 30 km/h, nt Sloveenias on kitsamal ja konarlikumal teel teeremondi piirkonnas taoliste plastpiirete vahel 70 km/h. Nt Saksamaal linna lähistel teedel, a'la meie Ülemiste ääres jooksval Vana-Tartu maanteel oleks kiiruspiirang 100 km/h. 

teisipäev, oktoober 08, 2013

Kutsun üles liikluses vahele trügima!

Mulle aitab, alates eilsest hakkasin autoga ummikutes vahele trügima! Miks? Sest saamatule möku-juhmard-koperdisele, kes jätab foori alt läbi sõites enda ette 5 auto ruumi, tulebki ette trügida, tema jõhker-jämedat ebaviisakust ja hoolimatust tuleb kuidagigi kompenseerida ja tänavaruumi otstarbekalt kasutada. Et neid uimerdisi-ummikutekitajaid liiklusest ei kõrvaldata, tuleb neist mööda sõita. 

Nt Paldiski maanteelt vasakule Sõle tänavale keeramine, ühest reast saab enne foori 2 rida ja iga muneva koperdise ette tekivad seal kilomeetrised tühimikud, ühe fooritsükliga pääseb kümmekond autot vähem üle, kui võiks.

pühapäev, oktoober 06, 2013

Ameeriklased ja nende autondus on veel eelmises sajandis

Millalgi jäi silma selline Forbes'i link:
http://www.forbes.com/pictures/egdh45mdmg/start-stop-engines/

Mõned märkused:
1) Start-Stop süsteem oli kasutuses juba eelmisel sajandil;
2) muutuv klappide ajastamine pärineb eelmise sajandi algusest, tänapäevases mõttes võttis selle kasutusele BMW 1992. aastal;
3) Continuously Variable Transmission... nurisünnitis, tehnoloogiline tupiktee, DSG kõrval;
4) tilulilu;
5) idee ja teostus on ilmselt sama vana kui autondus;
6) 7-käiguline automaati on juba mõnda aega nt Škodadele pandud, Mercedesel kasutati neid 10 aastat tagasi.Tänapäeval räägitakse 9-käigulisest automaadist;
7) otsepritse (bensiinimootoritel), jällegi, eelmise sajandi teema;
8) silindrite deaktiveerimine, ammu proovitud aga ebatöökindel lahendus olnud. Viimastel aastatel Audi, BMW, MB jne mootoritel kasutusel;
9) ei mainita maailma müüduimat plug-in hübriidi Chevrolet Volt/Opel Ampera't;
10) 10 aastat vana teema.

Jüri Üdi klubi

...ka Jüri Üdi klubi on kuidagi.... ehk elavad uued saatejuhid veel sisse.

reede, oktoober 04, 2013

Kui valimisi poleks

Poleks autoteid ilmselt olemaski.

neljapäev, oktoober 03, 2013

Moodsa aja alandused

Mõned poed püüavad ostjaid alandada allahindlustega - kui oled konkreetsel päeval konkreetses kohas, saad toote x odavamalt osta. Tuled valel päeval või tuled natuke hiljem, on odavamalt välja pandud 4 saapapaari juba müüdud, sõnakuulmatuse eest on karistuseks kallim hind. Ei tea, võibolla kui sitsida, haukuda ja 5 tiritammi teha, ehk siis saab ka mingit allahindlust? Haige.

Teine alandamise koht on lennujaam, kui tahad lennukile pääseda, pead püksid alla laskma, kingad ära võtma, pea peal seisma jne. Seda ka väikelapsed ja ratastooli inimesed, ja seda kõike senikaua, kuniks pisikesed turvakontrolliinimesed heaks arvavad. Ma oleks nõus pigem igal sajandal lennul alla kukkuma, kui seda haiget tsirkust läbi tegema.