esmaspäev, mai 31, 2010

Erik Puura kirjutab Mehhiko lahe naftaabsurdist

Erik Puura kirjutab Mehhiko lahe naftaabsurdist – inimkond ei suuda/viitsi mingit torukest mere põhjas sulgeda või sellele jämedamat toru otsa lükata ja selle kaudu maapõuest lekkivat kokku koguda.


Umbes samamoodi vaatasid mõne aasta eest trobikond inimesi Imavere ristis avarii tõttu süttinud autosid pealt, kuhu veel elusad inimesed sisse põlesid. Lihtsalt vaatasid, selle asemel on võtta kustutid ja autod ära kustutada. Nagu nüüd mingi firma puskleb seal üksi ja üritab auku sodiga kinni toppida, ülejäänud vahivad käed rüpes. Masendav.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Eks siit turvalisest kaugusest on muidugi lihtne arvata, et vennad seal paadis tšillivad ja midagi ei tee. Kohapeal ilmselt avaneks teine pilt ja näeksid, kuidas sellid palehigis töötavad, et see auk kinni saaks.

YksikHunt ütles ...

ega see asi puhas ole. FBI on juba algatanud kriminaalasja ja tsiviilasja. Midagi sealt välja koorub.

Kui nüüd maailmalõpu ennustajaid tsiteerida: "ja maa hakkab veritsema mustast verest"

Urmas ütles ...

Vaevalt need tüübid, kes seal pusklevad, tsillivad. Küll aga kaagutavad kõik ülejäänud kooris et "mis te jokutate, tehke midagi!".

Taolise ökokatastroofi likvideerimisel peaks kaasatud olema ehk siiski palju riike/firmasid/teadusasutusi. Mitte et üks firma punnib ja pingutab juba kuu aega, aga ei midagi.