pühapäev, oktoober 30, 2011

Kui Apple toodaks autosid

Siis ilmselt tankida saaks vaid esinduses, lisaks sõidaks auto vaid Apple kütusega (akud ei käi küljest, spets laadijad). Tõenäoliselt saaks ka kojamehi ja kõike muud vaid esinduses vahetada. Ka põrandamatid ja lõhnakuusk peaksid kindlasti Apple toodang olema – muu ei sobi või oleks nende kasutamine keelatud. Nagu on välistatud ka suusabokside ja haagiste jms lisade vedamine. Ilmselt ei avaneks kaasreisijatele auto uksed, kui nad ei ole registreerinud end auto tootja juures ja ei ole saanud luba autosse istuda (paralleel tarkvaraga). Kindlasti ei oleks raadiol nuppe, autotootja teab ju paremini, millist raadiokanalit ja kui valjusti autosviibijad kuulata tahavad (iPadi desktop ja osad sealsed kustutamatud/liigutamatud ikoonid).

Aga sel autol oleksid ilusad poritiivad. :-) Ja lihtsuse huvides 3 ratast, rool, üks edasikäik ja üks pedaal, kõik muu on targemate poolt tehases eelseadistatud ja muid nuppe polegi vaja.

Aga sõidab ju! :-) Ja kindlasti mõnel juhul sellest täiesti piisabki. Ja on otstarbekamgi, kui päris autod. Mõnel juhul.


…ainult et sellise auto headusest pole mõtet minna rääkima transpordifirmadele, võidusõitjatele, ega ka neile kes ka maanteel või maastikul sõidavad.

2 kommentaari:

Oliver ütles ...

Kas suuremalt jaolt täpselt nii just praegu uuemate autodega juba ei olegi? Aheldatakse garantii perioodi jooksul esinduse külge. Vahetad vajadusel vaid A-varuosi ja dashboardile/multimeediakeskusesse kuvatakse vaid seda, mis tootja poolt vajalikuks peetud. Käikudeks vaid D-N-R. Enamusele kõigest sellest piisab. Androidimehed ostavad "raadio valmidusega" masina ja confivad selle oma äranägemise järgi ära. Hetkel veel vist VolksWagen on see, kes kõiksugu justkui elementaarsed asjad lisavarustuse alla pigutab. Mingi hetk olid vist isegi põrandamatid lisavarustuses vms.

Urmas ütles ...

Eks selles suunas liigume jah, kuigi, kui garantiist loobuda, võib oma autoga ühtteist siiski ka ise ette võtta. Ok, ega see mu 15 minutiga kirja pandud irooniline võrdlus pikemat analüüsi kannata. :-)

Kuid kui veel paralleele tõmmata, Windowsi ja Linuxiga õnnestub igasugu trikke teha, proge ja jooksuta oma masinas ükskõik mis softi, kätt ette ei panda. Enamvähem sama ka Androidiga. iPadiga oled aga käsist-jalust seotud.

Mida ma öelda tahtsin, ja tahan, et Facebookides ja mujal leviv Apple ülistamine, jumaldamine, kummardamine pole ehk nii põhjendatud, arvestades, et tegemist on lihtsalt nuditud-lihtsustatud arvutitega ja muu kraamiga.