laupäev, jaanuar 14, 2012

Nokia tarkavara uuendades küsitakse isikuandmeid

Ivi telefonil kaarte uuendades ilmnes, et ka telefonile endale on uus tarkvara saadaval. Ja siis hakkas pihta, mis su nimi on, millal sündinud jne jne. Neid arulagedaid lahtreid suvaliselt täites juhtus nii, et vanust trehvas liialt vähe, seega sunniti ka lapsevanem välja mõtlema... möllu kui palju! Ja seda kõik vaid selleks, et telefoni tarkvara uuendada. TELEFONI TARKVARA!

Maailm on hulluks läinud, väga veider tendents see kõikide pöörane vajadus kõigi isikukoode ja haiguslugusid ja mida-kõike-veel teada saada. Milleks see kõik?

3 kommentaari:

Larko ütles ...

Kui andmeid juba küsitakse, võib järeldada, et neid ka andmebaasis hoitakse. Andmebaasis olevaid andmeid on ettevõtel lubatud kasutada ainult sel eesmärgil, milleks need on kogutud. Kui aga andmete kogumise eesmärki pole öeldud, ei tohi neid millekski kasutada.

Kui asi kuidagi mind puudutaks, pöörduksin Abdmekaitse Inspektsiooni poole. Kuna ma telefoni ei kasuta, pole mul isiklikult asjaga pistmist.

Urmas ütles ...

No jah, ei tea kas mingi aja pärast tahab ka külmakapitootja ja jalamatitootja teada nende kasutajate isikukoode, elulugu, usulisi vaateid, haiguslugusid?

Larko ütles ...

Seaduse mõistes on seda laadi andmebaasid isikuregistrid, mille koostamine ja kasutamine on seaduses reguleeritud. Neid koostavatele firmadele mõjuks ehk tervendavalt kui andmekaitsjad võtaksid need põhjalikult luubi alla ja teeksid vajalikud ettekirjutused.