laupäev, märts 23, 2013

Valmis asja pole vaja lõputult täiustada

Mõned asjad on sellised, mis saavad valmis, saavad ära tehtud, lõpetatud, mida ei ole mõtet rohkem torkida. Nagu näiteks Windowsi operatsioonisüsteemid Windows 7 näol. Tegemist oli toimiva ja võimsa tööriistaga. Milleks see Windows 8? Ümbernurga keeruline kõverik kohmakas asi. Piisanuks 7-le uuendustest.

Või Office, 2003 oli valmis asi, toimiv, asjalik ja arusaadav tarkvara. Aga ei, hea solgiti ära, 2010 versioon on samuti ümbernurga keeruline kõverik kohmakas asi. Lihtsate, varasemates verisoonides kahe hiireklõpsu kaugusel olevaid asju tuleb ei-tea-kust taga ajada. Milleks? Mis sel vanal viga oli? Mille poolest uus parem on?

Skype, konkreetse otstarbega softijupile poogitakse aina uusi (mõttetuid) funtsioone juurde, mingid Facebooki toed jne asjad, mõne aastaga on "installikas" üle 10 korra suuremaks muutunud. 


Kõik oleks hästi, kui uue ja imeliku kõrvale jääks ka vana ja hea alles. Et poest saaks ka tulevikus arvuti Win7-ga, Office 2003-ga, mõne vana ja väikese Skype versiooniga jne jne.

Kommentaare ei ole: