pühapäev, detsember 07, 2008

On aasta 2108, ajaloolane uurib aastat 2008, ehk saastmeediast

Lubagem mul jälle korraks pahur olla.

 

On aasta 2108, ajaloolane uurib aastat 2008, tolle aja infovälja, inimeste huvisid, igapäevaelu, soovunelmaid, uskumusi, hirme, kangelasi, muresid.

 

Milline pilt sellele ajaloolasele avaneb, kui ta võtab kokku nädal-nädalalt 2008. aasta üleriigilise meedia? Milliseid vaenlasi, milliseid iidoleid on meedia tootnud? Millised on rõhuasetused? Milliseid väljamõeldud kangelasi ja mismoodi müüakse? Kuidas tekitatakse primitiivses meediatarbijas huvi ülestöötatud kangelase vastu, et talle korduvate mustrite alusel ühte ja sedasama mõttetust müüa?

 

Vot see ongi põhjus, miks ma ei saa juuksuri järjekorras tund aega istudes Kroonikat ja muud taolist saasta kätte võtta. Või mis Kroonika ja Õhtuleht, www.postimees.ee on ju samaväärne, siinse kirjatüki huvides hetk tagasi avatud Postimees.ee-l ilutsesid pealkirjad sellest, kuidas keegi kusagil välismaal tahab rindu vähendada või kellega keegi aastavahetust tahab mööda saata. Tõdegem!, see on ju midagi nii uskumatut, nii absurdset, et tõesti, me vist ei suuda selles tühisuseuputuses seda jama hoomata, kollasuse nõtrust ei ole vist võimalik sellises kontsentratsioonis märgata!! Mida me teha saame? Boikoteerida taolist rämpsu! Lihtne. Põlgusega taolistest väljaannetest ära pöörata. Vaimset saasta mitte tarbida, ka tegelikult mitte, mitte nii, et kirume ja siis ikka ostame. Vastasel juhul me taastoodame tühisust.

 

Mis kaunishingeline esteedinärakas?? Asi on põhimõttes!

 

 

Sirbi tellimishinnad. EPL tellimishinnad. Horisondi tellimishinnad. Akadeemia tellimishinnad. ETV, Viker- ja Klassikaaraadio on üldse tasuta.

 

5 kommentaari:

Toivo Ellakvere ütles ...

sellisel juhul oleks vist soovitus end keelekursusele registreerida (nii üldiselt, mitte sulle konkreetselt). soome, rootsi, vene, inglise vms. muuda oma maailm suuremaks.

Urmas ütles ...

Õige küll aga... venekeelsed inimesed elavad meil siin suuremas meediamaailmas. Oleks ju siiski toredam, kui selle asemel et kõik peaks keeli õppima et kohalikust meediast pääseda, oleks kohalik meedia mõistust mittesolvav.

Ja noh, asi pole ju veel ka nii hull, EPL on ju enamvähem. Muu maailma meedia olgu siiski minu arvates teisejärguline, kui Tallinnast tulevad uudised asendada mõne teise riigi uudistega, hakkab ka meediatarbija teise riigi rütmis elama. Nagu ka kohalike väikelehtede kadumisega kaob osa kohalikust elust.

Anonüümne ütles ...

Meil siin on kasil aasta 1474 (vist), tana algasid meie joulude taolised nn. #lambapuhad# st. neli paeva soovad oma lambaid-kitsi ja isegi soukil on suht vaikne. Paha on see, et kapten otsustas poole paeva ajal sadamasse tagasi soita, temal olevat kah puhadeohtu.
Mulk.

Anonüümne ütles ...

ahah, 1429 hoopis on, thanks, Ibrakhim. Minaretid huuavad taiest korist, lahen mosseesse luurele.

Urmas ütles ...

Ahnii. Novot, kui Sa sealt kusagilt islamimaalt tagasi tuled ja kelleltki tuttavalt küsid, et mis siis Eestis vahepeal juhtunud on ja too vastab, et Liis Lassi kass on haige (nädalavahetusel kuulsin just sellist lugu. Seda, kes see Liis Lass on ja miks ta kass nii oluline on, et üleriigiline meedia sellest kirjutab, ma täna Googeldama ei viitsi hakata), siis... ahastama paneb. See et taoline nõmedus uudiskünnise ületab. Et inimene soovib oma elust x ajaühikut taolise info omastamiseks kulutada.

Oh jah.

Sulle aga tervisi sinna kuhugi kaugele!