pühapäev, juuni 26, 2011

Google Latitude mobiiltelefonides

Vestlus sellisel ebameeldival teemal nagu Google Latitude mobiiltelefonides: http://www.google.com/support/forum/p/Google%20Mobile/thread?tid=6a8e636c1ee77b84&hl=en

Võiks olla üks selline veebileht, kus erinevate nutitelefonide kõik rakendused ja ohud, nii rahakotile kui privaatsusele oleksid lahti kirjutatud.

2 kommentaari:

Oliver ütles ...

Mingi ususekt kaldub uskuma, et juba isegi telefoni ja pangakaardi omamine ning kasutamine ohustab nende privaatsust. Täiesti huvitavalt müstiline seltskond kes paranoiliselt arvab, et kuskil on kindlasti keegi, keda väga huvitab see kus nad käivad ja mida nad teevad. Aga eks see selline põhimõtteline värk ole. Pigem jätab see mulje, justkui nad lihtsalt tahaksid tähelepanu saada ja end tähtsamaks teha.

Urmas ütles ...

Eks taolise privaatsusega ole nii ja naa, tore kui pakutakse võimalust oma asukohta (sõpradega) jagada, sama tore oleks, kui sellised programmid saaks oma telefonist eemaldada. Lihtsalt kui üleliigsed ikoonid (mul on 6 "lk" rakendusi, 15 rakendust neist on eelinstallitud ja minu jaoks tarbetu ballast). Aga ka kui programmid, mis võivad tegutsevad omaniku telefonis paljude omanike teadmata (keskmine telefonikasutaja ei süüvi ilmselt, mis tal seal telefonis toimub).

Latitudega poleks probleemi, kui selle saaks telefonist eemaldada. Ei, ma ei räägi kurjategijate nimel, kes ilmselt ei soovi oma telefoni SD-kaaridle "kogemata" oma käidud teid salvestada või kahtlustava abikaasa eest, kes sooviks omi käike varjata, vaid see on minu arvates jah, põhimõtteline küsimus. Need üksikud, keda eelinstalltiud programmid, ja eriti see Latitude, häirivad, võiksid saada neist vabaneda.