laupäev, juuni 25, 2011

Mehed, olgem naiste väärilised

Eesti mehed, kui naised on meist tunduvalt targemaks õppinud ja lugenud, siis juhtubki nii, et naised lähevad ära.

Sinna, kus ka mehed käivad ülikoolides, kus mehed ei kaani end perioodiliselt täis ja ei ligune alkoholiga leotatud ajudega vihmaga põõsa all. Kus meeste kõnepruuk ei sisalda vaid tühisusi - labasusi, kus matslikku ülbust on vähem.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mis koht see on?

Urmas ütles ...

Ilmselt on need kohad kusagil siiski olemas. Ja ilmselt siinsamas Euroopas.

Teine võimalus oleks see, et "täis joomise kultuurilise eripära" kõrval oleks naistel kombeks end mitte harida ja jõrmidest vaimustuda.

Urmas ütles ...

...täisjoomise...

(puutetundliku Androidiga kirjutamine on paras piin)

Anonüümne ütles ...

Kus Euroopas? Pole vaja siin ausate eesti meeste kallal iriseda, kui midagi konkreetset pole välja käia.

Inlismaa? See on ju lasa ropp koht meeste mõttes? Saksamaa? Saksamaa on ju gayde lipulaev. Mida peaks eesti mees seal tegema? Prantsusmaa? Prantslased on ju hullemad natsid, kui hitleri sakslased olid. Rootsi? Meinstriim. Kõik lähevad rootsi ainult hea elu pärast. Soome? Lubage naerda! Taani? Taani võiks sobida, kuid probleemid on täpselt samad, mis mujal. Kreeka_Itaalia? need on ju šovinistide pesad...

Mõte on selles, et Euroopa on hullem peldik, kui Eesti kunagi olnud on. Ava silmad, sõber!

Urmas ütles ...

Noh, paned veel laiema lauaga kui ma siin ise: sakslane on gay, prantslane nats, itaallane šovinist. Ma pole öelnud, et „eestlane on matsist joodik“, kuid üritan praegu eestlaste joomapühade ajal naisi mõista – mida nad nende lällavate jõrmidega (eriti maapiirkondades) peaks peale hakkama?

Nagu me teame, on Eestis praegu kõrgkoolide lõpetajate hulgas naiste osakaal 70% kandis ja EL-s kulub eestlastel suurim % sissetulekutest alkoholile. Ehk siis, võime ju järeldada, et eesti mees on võrreldes naistega harimatu ja joob palju.

Ja siiski, mille poolest Inglismaa, Saksamaa, Prantsusmaa, Rootsi, Taani jne peldik on?


Tegelikult on see naiste teema, võib-olla loob mudel „joodikust matsist mees ja haritud naine“ kõik eeldused õnnelikuks pereeluks.

Triin ütles ...

Just mõnda aega tagasi kommenteerisin facebookis:
"For every 100 men graduating higher education in Estonia there is 250 women achieving the same. Highest proportion in the world. Still we have the biggest difference in salaries (in EU) between men and women... Wonder how that is possible?"

Hea kommentaar ja kui üks keskmine eesti mees vähegi arukas oleks, siis ta ei kommenteeriks siin seda postitust oma tüüpi kinnitava sõnavalinguga vaid ehk mõtleks veidi laiemalt ja ehk isegi paneks midagi kõrva taha.

Kolmas variant on veel - mehed võiksid leida naisi kohtadest kus valget nahka ja oksa laialiajamist mehelikkusena tunnustatakse.

Õnneks siiski on ka häid tarku ja toredaid mehi veel ka siin mõningaid järel. Mina enda omast plaanin küll kõvasti kinni hoida :)