pühapäev, august 07, 2011

Breivik ja multikulti

Ilmselt ollakse Skandinaavias ja vanas Euroopas nüüd üksjagu kimbatuses, vastupidiselt ametlikule poliitikale ei olda nn multikultiga kuigi rahul, samas, asudes senist immigratsioonipoliitikat kritiseerima, võib see näida hullumeelse Breiviku ideede pooldamisena.

Kuidas on juhtunud, et võõrrasside ja -religioonide osas Euroopas selline kahepalgelisus valitseb? Et rohkem või vähem naeratades osa rahvast rusikat taskus hoiab? Eks selle taga ole osalt religioonide absurdsus - kindlasti toetab haritud inimene avatud ühiskonda, on salliv, ei mõista kedagi kunagi hukka tema rassi või päritolu põhjal, küll aga, täisti vastuvõetamatu peaks olema järgitv religioon või kombestik, mis räigelt rikub (naiste) inimõigusi. Teiseks ühiskonna avatuse kaasnähtuseks peetakse ilmselt ka kurjategijate vabamat liikumist - nt Rootsi suvilarajoonis ei käinud varem Ida-Euroopa kaabakad vargil.

Ehk siis, senine immigratsioonipoliitika ja see nn multikulti vajaks lahti kirjutamist, positiivsed küljed esiletõstmist. Seda teemat on, mulle tundub, liiga kaua välditud, mööda vaadatud.

Kommentaare ei ole: