laupäev, august 13, 2011

Vee kokkuhoid võib olla arulage

Seda eriti piirkondades, kus puhast magevett on väga väga palju, nagu nt Eestis, ja kus vee kokkuhoiuga ohustatakse tervist. Pean silmas tänapäeva "super-öko-päästame planeedi" pesu- ja nõudepesumasinaid. Milledes AAAAA+++++ märgise saamiseks jäävad nõud ja pesu loputamata, ja seda niivõrd et söögitoru põhjal olla võimalik eristada nõudepesumasinate kasutajad. Loputamata pesu kanname aastakümneid vastu ihu, higistades on nahk pesuainene, osa sellest imendub organismi, ja seda kõike põhjusel, et vee kokkuhoid on popp. Osa riietesse jäänud pesuainest eraldub sealt veel ka tolmuna, mida meil õnnestub sisse hingata.

Ehk siis, paljudes piirkondades on jah, magevett väga vähe, meiekandis aga väga palju. Seega, kasutagem lisaloputusprogramme. Või siis, äärmisel juhul, kui masinatel sellist võimalust pole ja mida osad inimesed ka seetõttu teevad, peskem 2 korda, teine kord lühikese programmiga ja ilma pesuaineta.

Jah muidugi, kõik sõltub pesumasinast, osad pesevad pesu, osad üritavad päästa nutvat planeeti. Nt siinkirjutaja nõudepesumasin teeb ilmselgelt seda viimast (lisaloputus on möödapääsmatu).


Pesuained on veel omaette teema.

Kommentaare ei ole: