teisipäev, august 09, 2011

Uskudes reklaami, saab petta

No üldjuhul on see nii. (lustaka vaherepliigina: Osolin soovitas sellesama lause öelnud Ignar Fjukil perearsti poole pöörduda, mõne aasta eest saates Räägivad :-)

Ilmselt on petta saamisest teadlik olles oluline teada, kui palju me petta saame. On naeruväärsusi, mittekontrollitavaid väiteid ja suisa valet edastavaid reklaamsõnumeid. Kuidas neil vahet teha? Osalt saab tugineda meediale ja Tarbijakaitseametile - vähemalt lausvaledest tehtaks ehk juttu. Viimatimainitud kategooriasse, millest aga kuigi palju pole räägitud, paigutaksin mobiilioperaatorite 3G levialade ja neti kiiruse reklaamimise. Eks paljud kasutavad nn mobiilset internetti, siinkirjutaja ajast, mil Eestis polnud ei 3G-d ega EDGE-t. Viimastel kuudel on aga puuduv 3G levi ja aeglane internet häirivaks muutunud. Kardetavasti on inimesi, kes hellitavad lootusi, ostavad seadmeid ja peavad pettuma - 3G leviga on Eestis jätkuvalt väga piinlikud lood, nagu ka neti kiirustega, ka linnades on 3G kiirused mõnelpool EDGE-eelse ajaga võrreldavad.

Et mitte ülekohtune olla, Eestis on palju kohti, kus 3G levi on hea ja interneti kiirus vastab ostetud paketile. Kogemused näitavad, et just väikestes asulates, kuhu hiljuti UMTS900 tugijaamad on üles pandud. Kuid Eesti on märgatavalt suurem, kui operaatorite 3G levialad.

Kommentaare ei ole: