laupäev, aprill 07, 2012

I. Masso Rahvateenrites meie ja Vene kirikus toimuvast

I. Masso tänane seisukoht Rahvateenrites Pussy Rioti ümber toimuvast ja meie kirikumeeste absurdselt ja täiesti ebaõnnestunult ülereageerimisele on siinkirjutajale eriliselt südamelähedane:
http://vikerraadio.err.ee/helid?main_id=1774691 (Masso avab sealses kirkus toimuvat, millest meie meedias pole vist varem räägitudki?) 




Põder ütles, et kirik peab püha olema. :-) 







hybris 07.04.2012 14:15
Oot oot, miks peaks kirik püha olema? Palun tooge kasvõi üksainus põhjendus!

Mööngem, see on kohutavalt ohtlik, kui mingi institutsioon PEAB püha olmema, ainsaks põhjuseks tuuaks vaid selle olemasolu, püha iseenesest (=teenimatu pühadus). St see organisatsioon peab end tõeomanikuks, tõekuulutajaks, kohtumõistjaks, inimmõistusest kõrgemalolevaks - see viimane on demokraatlikus õigusriigis absurdne, jabur, absuluutselt vastuvõetamatu ja ülimalt ohtlik. Tõe aluseks peetakse ühte raamatut, lugu, ajaloolisi kombeid ja tavasid. Teatud juhtudel on see kuritegelik ja pealegi väga solvav teiste religioonide esindajatele.

Uuesti ...tuleb keegi mees, kes ütleb, et tema esindatud hoone PEAB mulle püha olema. Ja siis lisab, et ka teine inimene peaks püha olema - ...kuidas seda... jaburdust nimetada? Inimesele on omane absurdile reageerida naeruga. Inimesed, kelledele kirik midagi olulist tähendab, ärge palun solvuge, see ei ole pilkav, kuid tõesti, vahel on absurdseid olukordi, kus nt siinkirjuataja ei oska ühte või teistmoodi reageerida, sellistel puhkudel olen end avastanud naermast. Nii juhtus ka selle loo pealkirja lugedes.

Kommentaare ei ole: