teisipäev, aprill 27, 2010

Anneli kirjutab iPhonest ja sellest, miks Nokia talle rohkem meeldib

Anneli kirjutab iPhonest ja sellest, miks Nokia talle rohkem meeldib.

Ei, mind ei saaks liigitada iPhone vihkajate hulka, veebis surfamiseks on see suurepärane telefon, menüüd on arusaadavad, internetiühendused on mugavasti organiseeritud. Kuid ka minu jaoks on siiski teisi ja sobivamaid-paremaid telefone. Näiteks Nokia N-seeria. 2006 aasta septembris tuli turule N95 , mis on ju siiani tehnilises mõttes iPhonest igas mõttes üle. Või ma eksin?

Esmalt multitasking – Nokial võib samaaegselt mitmeid programme töötada (nt sammulugeja, Skype, raadio, veebibrauser, samal ajal võib veel e-maili kirjutada jne), juba toona oli Nokial TV-väljund, raadio, enamvähem kaamera, modem, 3G, MMS, videokõne jne jne, ilmselt pole mõtet (ja võimalik) siin tõestada, et on telefonitootjaid, millede aparaadid olid iPhonest 3…4 aastat ees. 3G, MMS, videokõne (küll vaid 1 kaameraga), modem on uuematel iPhonedel nüüd olemas, kuid ma ei tea N-seeria telefoni, milledel puuduks midagi, mida 3GS iPhone pakuks.

Muidugi, kõiki neid võimalusi pole kõigil vaja, seega helistamiseks, veebis surfamiseks ja e-kirjade lugemiseks oleks iPhone ilmselt hea aparaat… juhul kui puutetundlik ekraan vastuvõetav on.

1 kommentaar:

Oliver ütles ...

Eks see N95 või teised multitaskingut ja muid vahvaid asju võimaldavad nutitelefonid natukene ole nagu dziibiga linnas sõitmine. Võimaluste poolest on aparaat kõigeks võimeline, kuid enamus inimesi neid kõiki suurepäraseid võimalusi praktiliselt üldse ei kasuta.
Küll neid ülikonnastatud "ärimehi" nähtud, kes tulevad poodi ja tahavad kõige kõige võimekamat telefoni mida taha eest saab osta. Hiljem seisab see neil aknalaual, sest kasutajaliideses oli rohkem valikuid, kui igapäevaselt vaja läks.