kolmapäev, aprill 14, 2010

Selveri piim. Ja üldse toidu päritolu (ja selle varjamine)

Kirjutasin Selverile kirja ja pärisin, et millise päritoluga on Selveri kaubamärgi all müüdav kilepiim, millegipärast pole seda pakil kirjas.

… pagan küll, Eesti toidu fännina ei saa Rimi lihaabsurdi tõttu Rimis (anonüümtoitu ostmas) käia, Selveris pole väikeste tootjate piimatooteid, lisaks müüakse seal vaid Selveri köögi magustoite ja salateid, lõppeks pole veel ka kilepiima päritolu teada… ja peabki hakkama turul käima. Toidu
hankimine muutub aeganõudvamaks.

Kirjutamise ajal jäin ETV Foorumit vaatama, jutt käis TÄSPELT samal teemal. See toidu päritolu teema on üks äraütlemata kurb ja ajuvaba teema.

Kurat, ostkem kaupa, mitte hinda. Kui kõige odavamat sodi ei ostetaks, oleks tootjal mõtet kvaliteetset toodet toota-müüa.

3 kommentaari:

KR ütles ...

Võid rahulikult osta. Selveri piima toodab Valio.
EL ei pea peale märkima päritolumaad.

Aga väike vihje- igal tootel on peal nn tootjamärk. Sellel piimapakil ilmselt EE110EÜ-
EE näitab, et tehtud Eestis(pakendatud)
110, et Valios.

Urmas ütles ...

Aitäh, jah, ka Selverist vastati ja kinnitati sama. Tore.

Anonüümne ütles ...

Panin google' otsingusse "Selveri piim" ja sain pea esimeseks vastuseks sinu blogi. Ma siis copyn sulle ka enda postituse, mille just facebooki lisasin:

"No mida... >[ Kas enam ei saa rahulikult ka PIIMA poest osta - mingit rämedat jama täis topitud või ma ei tea, mis moodi nad seda teevad... Räägin praegu punases kilepakendis olevast Selveri piimast. Lõhn kui värske piima oma, maitse kui värske piima oma aga kui jooma hakkasin, tundus nagu jooksin keefirit - klimpis :S Pakist valades tundus ok, aga lähemal vaatlusel oli see tõesti nagu KEEFIR!!! Piim olnud kapis mõni päev avatud. Kui võrdluseks tuua maapiima, mis on otse lehmast tulnud ja töötlemata, siis nende kahe (poe- ja maapiima) riknemisteekond on 180% erinev! -Poepiim justkui polekski enam PIIM, see on hoopis, nagu Sven alati on öelnud, piimapulbrist valmistatud piima moodi valge jook :( Toiduainete tööstused on ikka julmalt üle igasuguste normaalsuspiiride läinud :'("

"Ja tõesti ma ei viitsi korrektselt ja esinduslikult oma kirja teieni tuua, seega lugege seda, mis sülg keele toob ;) Info on ju selge ja pettumus sai kah väljendatud. MIND TÕESTI HUVITAB, KUIDAS NAD SEDA PIIMA TEEVAD!!! (Võtan ühendust kellegi targemaga... Nad raudselt plingivad oma pikkasid ripsmeid mulle ja malbel naeratusel ütlevad "pastöriseerime puhtast lehmapiimast ega ei lisa midagi sellele juurde"... Aaaaahhhh!!!! >[:S)"

"Pakendil ongi kirjas "pastöriseeritud piim"... :S Valetavad!, raudselt!!! Eiiii, ma ei olegi toiduainetetööstuse sõber... :) Nad on jõhkrad sulid lihtsalt!"

Südame ajab pahaks, eks ole... :)