laupäev, november 08, 2008

Kontoritarkvarasse kellaajalised piirangud

Oleks minu tegemine, paneks ma kontoritarkvarasse kellaajalised piirangud – Outlook ja Excel jne töötaksid vaid tööpäevadel 8-st 5-ni. Veoautod ja bussid on meil Euroopas kiiruspiirikutega ja sõidumeerikutega, midagi sellist on ka rongidel ja lennukitel jne. Vot ja kontoriarvutid peaks samasugused olema – kangesti nukker on õhtul hilja poes ja linnapeal näost halle, töökoormusest alistunud, kiirustavaid kurbnukkernägusid näha. Ja eriti veel naisi.

 

(siit liiguvad mõtted Soome, Rootsi, Saksamaale, Belgiasse jne, sellele kuidas seal inimesed elavad, ELAVAD, mitte ainult ei tööta tööta tööta)

 

4 kommentaari:

Oliver ütles ...

Selline tarkvaraline jubin on täitsa olemas. Parental Control nime all üljuhul. Määrad ära mis kellast mis kellani kasutaja saab mingeid programme või arvutit kasutada. Meil on see vist isegi tööjuures. Corporate Policy'ga saab ära määrata mis kellast mis kellani üldse kellegil lastakse tööarvutisse sisse logida. Sama metoodikaga saab määrata ka ligipääsu erineva tarkvara kasutamiseks.

Urmas ütles ...

Ahnii?! Kus ma küll elanud olen?

Järgmine asi oleks siis välja mõelda mehhanism, mis tööandjat taolisi jubinaid kasutama sunniks.

autor ütles ...

Üks taoline mehhanism oleks ametiühing. Aga noh, neid, kes end surnuks tahavad töötada, on ikka. Ja vaba maa ...

Anonüümne ütles ...

Ei ole Soomes midagi paremat. Ma tean hulga soomlasi, kes kodus hilisõhtul töömeilidele vastavad ja isegi öösel töömoblat lahti hoiavad ja kui sinna helistatakse, ka vastavad. Tean ka töökohti, kus ööpäevaringset kättesaadavust kaasaegse töökiusamise vahendiks kasutatakse. Soomel on muide töökohal kiusamise Euroopa tippmärk, kusjuures kohalikud omaviletsused on kõige suuremad patustajad.