teisipäev, november 11, 2008

Suurtest vesistest, märkimisväärset tühjust sisaldavatest silmadest

Hommikulauas müslit mäludes ja uudistest tuumajäätmetevastaste rumalaktsioonidest kuuldes nägin vaimusilmas raudteede külge aheldunud suurte vesiste, märkimisväärset tühjust sisaldavate silmadega ärritunud, mõelda väheviitsivaid "hurraa, võitlusse!"-tegelasi. Kelledelt sooviksin küsida, kui palju kõikvõimalikke heitmeid tekiks sellesama tuumajaamas toodetud energia tootmiseks mingist muust kütusest, mitukümmendvõi -sada laevatäit tulnuks midagi põletada?

(jäägu siin seekord totrustele viitamata)

Tšernobõlis juhtunust.

2 kommentaari:

Toivo Ellakvere ütles ...

lgp. noorkirjanik

jajah, teiste (sinu mõtete suhtes teistmoodimõtlejate) mõnitamine ja naeruvääristamine on lihtsalt üks demagoogiavõte. sinu universumi kõrval on ka teistsuguseid universume, ja nad ei ole seal 6 varbaga lätlased. :)

Urmas ütles ...

Noh, kas just mõnitamine... aga jah, too hommikune mõte oli kantud veendumusest, mille kohaselt pole tuumaenergeetika vastu võitlemine lähemate aastakümnete jooksul arukas. Ja eriti veel taolisel viisil.

Muidugi, kõik keskkonnast hoolivad inimesed soovivad kindlasti vaid head. Aga enne jõulist tegevust tuleks ju ometigi valdkonnaga põhjalikumalt tutvuda. Taolisel viisil lihtsalt meedia tähelepanu energeetikaprobleemidele tõmbamine ei kipu ju samuti soovitud suunas töötama - rohelisele mõtteviisile saab kergemini "ullukeste" sildi külge kleepida.