esmaspäev, november 17, 2008

Rehivahetus Tööstuse tänaval

Täna oli see päev, mil autost sai grill välja tõstetud, et talverehvidele ruumi teha. Ehk siis, aeg rehve vahetada. Kus vahetada? Väga hea küsimus, üldjuhul on rehvivahetaja ju väga hooletu ja väga rumal:

ei puhasta velgesid hoolikalt (tasakaalustamine muutub mõttetuks),

ei oska ka puhtaid velgi korralikult tasakaalustada,

ei viitsi oodata mil rehv ventiiliaugu kaudu tühjeneb ja surub pea täis rehvi tööpingis velje küljest lahti – oht rehvi külgi vigastada, sisemisi rebendeid põhjustada,

ei lükka nn vargapoltide vahejunni korralikult poldi pea põhja – nii poldid kui vahejunnid saavad rikutud,

kaotab velje tsentriava ja poldipeade plastkatted ära, küsima minnes sõimab,

kratsib velgesid kõikvõimalikke tööriistadega,

pillub velgesid vastu maad,

ei tupsuta määrdeainet tsentriavale (et poole aasta pärast, kui rattapoldid on välja keeratud kuid ratas ikka auto all kinni on, saaks jalaga vms asjaga rattaid lahti taguda).

 

Ei, ei ole nii, et kallimas kohas oldaks vähemhooletud ja vähemrumalad. Pigem isegi vastupidi, nn erategija omab arvatavasti kõrgemat intellekti kui töölepalgatud väikesepalgaline poisike, Esimene taipab ka tulevikule mõelda – poole aasta pärast tahan ju jälle rehve vahetada.

 

Kokkuvõte: minu viimase 50 rehvivahetuse (ca 10 aasta) kõige positiivsem kogemus oli täna õhtul Tallinnas Tööstuse 54. Linna poolt Kopli poole minnes 200 m enne Erikat, vahetult peale raudteed paremale hoovi. Koht on ehmatavalt jube, aga heas mõttes suurveneliku joonega venekeelne vanahärra on väga hoolas, vaatab ja mõtleb, mida teeb. Ja küsib ainult 400 krooni (valuveljed)! Ei ole vaja 2 korda mõelda, kus ma lähipäevil bussile kummid alla panen.

 

(ma väga loodan, et keegi mu soovituses pettuma ei pea - et seal vaid see 1 vana töötab ja et ta alati nii põhjalik on)

 

Kommentaare ei ole: