laupäev, veebruar 25, 2012

Poekettide omamärgitooted

Paar päeva tagasi teatas Tere, et loobub omamärgipiima tootmisest. Suurepärane! Ära hakkab tüütama see poekettidele kirjutamine ja pärimine, et mis piima, mahla jne müüte. Pealegi, poe vastus võib ju muutuda, täna pakendab poe nimega pakendisse piima Valio, homme mõni Poola piimatööstus, ja pakil seda kirjas pole. 

Ehk siis, ilmselt pole pikas perspektiivis mõistlik poekettide tootjate survestamist toetada ja igal võimalusel vältida poodide omamärgitooteid. Et kaubal jääks alles päritolu ja kvaliteet.

4 kommentaari:

madis_l ütles ...

Tegelikult on see pakil kirjas küll - vähemalt piimatoodetel. Nimelt on seal ovaali sees EE ja mingi number. EE näitab eestit ja number piimatööstust. Muidugi oleks tore omada tabelit või veelparem muditud reaalsuse (Augmented reality) rakendus, mis toidupoes nähes (EExxx) selle automaatselt õige nimega asendaks.
Kuniks muditud reaalsuse prillid veel haruldased võib teha ka moblarakenduse "Piimatundja" või üldisemalt "Kaubatundja"

Urmas ütles ...

No jah, võiks siis vähemalt mingi netilehtki olla, kus need EE-d ja salakoodid kirjas.

Kuigi, lihtsam oleks ju pakile kirja panna, milline on piima päritolu ja kus toodetud/pakitud.

Anonüümne ütles ...

Minumeelest oleks ka elementaarne, et Veterinaar- ja toiduamet http://www.vet.agri.ee/, kes neid märke ilmselt jagab, ka vastavat andmebaasi haldaks ja ilmarahvale jagaks. Nende veebilehelt mul midagi sellist leida ei õnnestunud,

madis_l ütles ...

siiski:
http://www.vet.agri.ee/static/body/files/2003.EV%20lotelude%20vorm%20piim%2029.02.2012.pdf