teisipäev, veebruar 07, 2012

Prouad, kes häbenevad elada

Meil on siin Eestis ohtralt vanemaid naisi, kelledele tahaks hüüda "prouad, ärge häbenege elada!".

Nojah, mida mina, poisike, ka tean.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Täpsustage palun, noormees!

Urmas ütles ...

Proua, ei, mitte proua vaid tädi, 65 aastane, istub ühistranspordis vaid ühele tagumisele poolele toetudes, kohvikus käis viimati '74 aastal, teatris või konsterdil... ei mäletagi enam. Nüüd ei julge enam kodust välja tulla, kui ikka tuleb minna, siis piinlik on päevavalgel enesele peale lasta, on kohutavalt ihne ja ei luba enesele rohkem kui elu sees püsimiseks hädavajalik on jne - enese ja maailma suhestumist iseloomustab "ah mis mina".

Anonüümne ütles ...

Tädi pinss ei võimaldagi tal lubada enesele rohkem kui elu sees püsimiseks hädavajalik on. Maksab korteri kommunaalid ja ostab vererühurohud välja ja ongi kuu söögirahaks järel 30 eurot. Sellestki pigistab veel kümneka töötule pojale, et too saaks lapse lasteaiamaksu ära maksta. Kus sa seal kohvikuse või kontserdile. Bussis ei julge ka väga vabalt tunda, foorumites ju noortel üks püsiteema "vihkan ühistranspordis laiutavaid ülbeid penskareid".

Anonüümne ütles ...

Nõus mõlemate kommentaaridega, oma vanaema tuleb meelde. See ongi valdavalt selle põlvkonna mõttelaad, eks karmid elukogemused on oma töö teinud. Kurb.

Urmas ütles ...

Eiei, tädi surub igal pensipaeval midagi sukasäärde, lastel on tööd ja leiba, nii et rahas pole asi. Ja veel, tädil pole sõbrannasid, tädi on väga üksi. Kui vanamees veel elus, siis ongi ainult vanamees ja vahel külas käivad lapsed.

Urmas ütles ...

Õnneks on meil siiski ka väärikaid ja elujaatavaid toredaid prouasid, vaatamata vähesele rahale ja logisevale tervisele.