kolmapäev, september 26, 2007

Lollustest

Ma ei loe naisteajakirju, ei köida, ja kui sirvingi, siis näikse, et neil on teinekord komme lugejat kõnetada kui lollakat. Nii, viimati jäi näppu Üks. Ja seal räägitakse mh kellestki prouast Jasmuheenist, kes on minu arvates kellegi eksitusel siiani hospitaliseerimata jäänud. Nimelt, nimetatud meelemõistuse kaotanud inimene räägib söömise mittevajalikkusest. Ja võtab julguse valetada, et ta ei vaja toitu ja et ta ei söögi. Absurdlollusele kaasakiitjaid on seal ajakirjas ka eestlaste seas. Et asi hakkas huvitama, siis Googeldasin veidi:

1 intervjuu (pdf), kahjuks leiab nn õpetus ka Eestis esindamist, proua Youtubes seletamas, ning vastukaaluks ka Skeptik.ee.

 

Meie aega võiks nimetada veel sopaajaks. Igaühe aju toodangut saab levitada, nii netis kui raamatutes. Muide, alles hiljuti tsiteeriti mulle tõsimeelselt Jüri Lina. Ei ole ilus kellelegi avalikult näpuga näidata ja öelda, et näe, ta kirjutab lollusi, kuid kuidas rumalusega võidelda? Ja võidelda on vaja, kõigi maailma jamade taga on ju seesama rumalus.

Kardetavasti leidub inimesi, kes üritabki toidust loobuda, vanem inimene võib ju rumalusi teha, ise teab mis teeb ja vaevalt keegi nälga sureb, küll ta varsti sööma hakkab, kuid noore inimese tõsiselt ja mõttetult rikutud tervis on suur kaotus, ka tema lastele.

 

2 kommentaari:

Ingrid ütles ...

Kas sa tead, et raskelt anorektikud surevadki näljasurma?
Väga paljud igatahes.
Ja nägin üht Rootsi dokfilmi, kus anoreksia kuulutati hulga ürituste peale ravimatuks ja neiu saadeti vanemate nõusolekul koju surema.

Urmas ütles ...

Seda ma ei teadnud. Peab ikka alles suur tahtejõud olema! Eks suremisele aitab kaasa ka nälgimistega tuksi keeratud neerud maksad jne organid. Mis teeb aga jah, sama välja, surevad nälga.