laupäev, detsember 01, 2007

EMT hinnatõus. Minul kallinevad kõned 33%

EMT hakkab uuest aastast kõnesid arveldama minutipõhiselt. St eesti keeles, kõnehinnad tõusevad. Olen nüüd paar tundi Elisa ja Tele2 kodulehti lapanud (kehvakesed mõlemad) ja oma novembri kõnede eristust analüüsinud (*). Uue arveldussüsteemi puhul oleksid selle kuu kõned 440,7 krooni asemel 585,6 krooni maksnud (km-ga 520 vs 691) Vahe 145 (km-ga 171) krooni. Ehk 33% hinnatõusu. Ja niigi ei ole EMT kõnehinnad kõige odavamad. Karm. (Keskmine kõne pikkus 1:43).

Miks ma nüüd Elisasse või Tele2-e ei koli? Sest räägin suhteliselt vähe, küll aga liigutan kuus keskmiselt 300 MB datat ja seda ka metsas pärapõrgus. St unistan võimalikult suurest 3G või EDGE levialast. Sellega on kahel konkurendil aga nigelad lood. Ja neil ei ole M-ID-d. GSM/GPRS levis vast eriti vahet pole, nagu ka e-mail -> SMS, faksiposti jne pudipadi hindades.

(*) EMT ITB-st saab kõnede eristuse .csv-na, selle saab Excelisse tõsta, sõnumid ja muu soust välja, nii et ainult kõned sisse jääks. Et kõned on erineva minutihinnaga (lühinr-d, sõbranr-d, emt nr-d, võrgust välja nr-d, videokõned) siis igale kõnele eraldi minutihind välja tuua ja siis uus hind uute minutitega. Näide (.xls)

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Ära unusta Bravo