teisipäev, detsember 04, 2007

Kokkuhoiust

Lugedes portaalides kommentaare EMT minutipõhisest arveldusest loobumisest, tekkis paar mõtet, õigemini kujutlust:

Pilt 1. Stocmanni parkla Hullude päevade ajal. Sadu tuhandeid maksvatesse maasturitesse topitakse odavat WC paberit. Maasturitesse, millede 1 rehv maksab üle 5000 krooni. Või, millede amortisatsioon on kuus rohkem kui 10 000 krooni. Säästa on mõnus.

Pilt 2. Poes ostetakse pudi-padi, hilpe, alkoholi ja muud kraami tuhandete ja tuhandete kroonide eest kuus, kuid mõnd teenust ostes ajatakse igat 50-t krooni kuus taga. Elektroonikat ostes leitakse kõige kõige odavam pood, kuhu siis sadu tuhandeid kroone maksva autoga järele kimatakse, kahtlasesse poodi, kus hiljem garantiiremondi puhul probleemid tekivad.

Lõik oleks loogiline, kui inimene ei soovi rahateenimisele pühenduda, ootab elult teisi väärtusi, ja siis leiab odavamaid variante, kuid millegipärast hakkab silma meeletu priiskamine ja siis teises kohas kretiinne kokkuhoid.

Ahjaa, huvitav, miks kõik nii närvilised ja kurjad on? Nagu oldaks nurka surutud.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ma arvan, et sa paned liiga pika puuga.Need kes jeebiga ringi laiavad saavd ka emt arved makstud. 2/3 on aga vägagi arvestavad inimesed kes iga krooni loevad. Paljud emt kliendid elavad veel sellistes kohtades kus muud valikut pole. Siis ongi nagu nurka aetud. Kuskil maakolkas - hinnad tõusevad - bussid streigivad ja muidu paha.

keelek6rv ütles ...

nii mõneski mõttes õige jutt, aga võrrelda tuleb ikka võrreldavaid asju - st emt hindu teiste operaatorite hindadega, hullude päevade hindu osturalli hindadega ja mersu hinda bemari hinnaga (vms). mitte nii, et kodanik sõidab küll bemariga, a emti arveid ei jaksa maksta. ma ei pruugigi ju halvasti toimetulev inimene olla, aga ma ei saa aru, miks ma peaks endisele monopolile lihtsalt niisama poolteist kuni kaks korda kõrgemat hinda maksma teenuse eest.

Urmas ütles ...

Kui aus olla, ega ma nende hindadega kuris ei ole, et kus on hinnaalustustasu või muud nipid, need olid lihtsalt ühed mõtted.
Kui mobiiliga vaid helistada ja SMS-e saata ning need toimingud igas võrgus tõrgeteta liiguvad, siis muidugi, pole mingit mõtet sama asja eest rohkem maksta.

Ja tegelikult saab minu arvates võrrelda ka 800 000 ja 400 000 maksvat maasturit. Et kui arulagedusest rääkida, siis nt minu mõtted liiguvad esmalt maasturitele ja suurtele majadele mere ääres.