reede, märts 21, 2008

Nokia mobiilisisese GPS-i tundlikkusest

Telefoniga tehtud pilte lapates avastasin, et 90%-l juhtudest on Shozu fotodele ka koordinaadid juurde kirjutanud, ehk siis, ka toas, st kodus, külas (nii kivi kui puumajades), nt ka Jõhvi kontserdimajas, töökojas ja muidugi kõigil autos ja õues pildistamiste hetkedel on telefoni GPS end positsioneerida suutnud. Hämmastav. Vanasti tuli GPS-ga metsast välja tulla ja lagedamaid kohti otsida, et oma asukoht teada saada. Nüüd võtad toas telefoni taskust, teed foto ja koordinaadid on olemas.

Seega oleks vist arukas Location Tagger kogu aeg käimas hoida – pildistamise koordinaadid saavad otse EXIF-sse kirjutatud. (muide, ka picasaweb paneb nüüd EXIF-s olevate koordinaatidega pildid kaardile)

Varem Location Taggerist ja koordinaatidega EXIF-st.

2 kommentaari:

autor ütles ...

Oled kindel, et need koordinaadid on määratud toas, mitte uksel, kus telefon viimati satelliidi signaali püüdis?

Urmas ütles ...

Peaaegu olen kindel. Proovisin täna Location Taggeriga mööda korterit ringi kõndida, üldjuhul kuvas koordinaate. Ning kui pildistada, siis koordinaadid kirjutab EXIF-sse 1 - 10 sekundit peale pildistamist. No umbes nii. Millal Shozu omal kombel fotosid sildistab, ei oska öelda (Shozu ei kirjuta koordinaate EXIF-sse).

Kui telefoni fotokal katik kinni, siis peaks GPS välja lülitatud olema. St Location Taggeril saab inactive aega seada, vaikeväärtus on nt 5 minutit. Seega ta ärkab siis, kui kaamera aktiveerida. Tundub nii.

Muide ka Nokia Maps näitab kenasti, millises majas hetkel olen. :-)