esmaspäev, august 25, 2008

Mida mobiiliga teha saab, vol2

Mulle tundub, et me elame oma igapäevaelu keerulisemaks kui see olla võiks.

 

Selleks et (poelettide vahel, enne ATM-i juurde sõitmist, bensiinijaamas tankides) teada saada, kas mul arvel ikka piisavalt raha on, on lihtsaim ja kiireim võimalus helistada nr-le 1503.

 

Selleks et sõbrale-tuttavale õhtusöögi vms eest raha maksta, ei pea sulaga jändama-klapitama-automaadist tooma-mingis putkas suurt raha lahti vahetama, võib ka telefoni võtta ja helistada 1214*sõrbra tel nr*krooni*sendid. (1214*5050505*100*00 sellise kõnega kannad 100 krooni selle tel nr-ga inimese pangakontole.) Nii lihtne see ongi, selleks kulub 15..20 sekundit. Mobiilimakse eraisikule, ÄP-s. Analoogsel moel saab raha ka teenusepakkujatele üle kanda.

 

Kõikvõimalikesse identifitseerimist vajavatesse saitidesse saab sisse logida kas ID-kaardiga või M-ID-ga. PIN kalkulaator, koodikaart, erinevatele pankadel veel erinevad, maksuametil on veel omad kooditabelid… milleks selle kõigega hullata? Isegi, milleks esikusse kuue taskust rahakotti ja ID-kaarti tooma minna, kui vajaliku PIN-i saab laualolevast telefonist sisestada.

 

Mõni aeg tagasi, ca 4 aastat tagasi vähenalt, sai mõnest putkast jäätist ja õlut telefoniga osta, kahjuks ei leidnud mobiilmakse vist piisavalt kasutajaid, kohutavalt kurb.

 

Muide, netipangas määratud maksete hulgas olevaid makseid saab telefoniga wap-pangas kiiremini ja lihtsamini tehtud kui arvutiga.

 

Telefoniga saame bussipileti osta. Ka siis kui putkat pole või see kinni on.

 

Telefoniga saame parkimise eest tasuda, ei ole vaja vihmaga piletiautomaadi ja auto vahet joosta jne.

 

Kasutagem loodud võimalusi! Mobiili kasutamisest varem.

Mh, see kõik oleks samm sularahavaba maailma poole. Linnar Viik: sularahavabamõtlemine.

1 kommentaar:

MartN ütles ...

Tere

Lisaks saab mitmes ülikoolis mobiiltelefoniga maksta ka printimise, kopeerimise ja skaneerimise eest.

MartN