teisipäev, mai 23, 2006

Lasteaed

Mulle meeldivad mootorrattad, kiired, mahuvad igale poole ja muidu vahvad asjandused. Nii et, kuigi endale ma vist motikat ei taha, liikluses nad mind ei häiri, sõitku nad siis esirattal, tagarattal või kiivril. Loomulikult mingu ummikutes autode vahelt läbi, ega nad seal ees foori taga ka kellelegi jalgu ei jää, suur tänu neile, et nad autoga ei tulnud linnaruumi hõivama. Kõik on ilus SENI, kuni nad kohutavat lärmi ei tee! Aga vot ka just selliseid rauakolakaid lastakse millegipärast ülevaatustel läbi. Ja nii on nad ka linnatäite kaupa rahvast häirimas, lapsi ehmatamas ja äratamas. Mõni plärinatola julgeb ka kiivriklaasi eest tõsta ja oma nägu näidata. Mõni veel eriti julge julgeb ka ajalehes seletada, et mida kõvem hääl, seda ägedam… ma kujutan ette, et poisike kes oma esimesel võrril korra sumpsi ära krutib, no et kuidas läriseb, et vot temast võiks aru saada… aga täismehed läristavad mööda linna ja hooplevad et see ongi äge… TEMAL on äge. Oh jah.    

Üks kunagine postitus.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ma kah SELLEST lasteaiast. Mehed kasvavad, mänguasjad lähevad järjest kallimaks ja ohtlikumaks. Oli just au sutsu
proovida "tonnist" V2 mootoriga biket sportsumpsiga ja selle hääl on ikka põrgulik, autoalarme paneb ridamisi tööle ja tootja reklaamib ratst "kõigi pensionäride hirmuna". Tehnoülevaatus tsiklile on täielik nali, just käisin, onu ütles, et ära ligi tule, küsis kas pidureid ka on ja lähme vormistame siis ära. Aru saada püüan ka tsikivaenlastest, isegi sellest tegelasest, kes meie heale endurorajale kotitäie ümarateralist kergkruusa laiali kallas.

Urmas ütles ...

Mh, autotootjad on sunnitud müra vähendamiseks midagi ette võtma, linnad üritavad erinevaid meetmeid kasutada transpordimüra vähendamiseks, tööstused maadlevad müraga st müra kui saastet üritatakse pea igal pool vähendada, selleks tehakse suuri kulutusi ja pingutusi. Paljud motikatootjad käivad aga millegipärast teises suunas.

Või peaks linnades kus niigi palju müra, mürarikaste aparaatide liiklemise ära keelama? Või vähemalt öisel ajal läristamise keelustama? Sest noh, hilisõhutses uinuvas linnas, kus tuhanded inimesed hoiavad ka aknaid lahti, ei ole sihilik, lõbu pärast mürategemine kuigi viisakas.

MartN ütles ...

Kahjuks on ajukääbikuid liiga palju. Just üks plõrises, sumpsi asemel oli sirge kroomitud toru ja loomulikult ei suutnud ta vaikselt elumajade vahelt läbi sõita.

Peaks esitama avaliku küsimuse politseile ja ARKile. Miks on sellised pläristid liikluses lubatud?