esmaspäev, märts 26, 2007

Veel rahvusest

Tatsutahime küsib endalt, kas ta on eestlane. Et ma sellest küsimusest aru ei oska saada, siis vahutasin sinna ka kommentaari. Olgu see siin ära märgitud.

3 kommentaari:

Oudekki ütles ...

Küsimus tekkis sellest, et eestlane defineeriti ühel üritusel, kui keegi, kes räägi koduse keelena eesti keelt ja/või toob Eestile spordis kuulsust.

Ma tahtsin lihtsalt viidata, et selle määratluse järgi ei ole paljud neist eestlased, kes terve mõistuse järgi oleks ;)

Urmas ütles ...

Nojah, targemad räägivad, et rahvust ongi kole keeruliune defineerida, ja eks sellest tulenegi rohkem ja vähem viletsad definitsioonid.

Ja eks see ole ka väga individuaalne, kuidas ja milliste tunnuste alusel end keegi kuhugi kuuluvana tahab (vajab) tunda. Ja kindlasti ei ole sellised erinevused mitte mingil juhul taunimisväärsed, pigem ikka vastupidi!

Nii et kui ma millestki aru ei saa, siis on see mõtlemise koht minule. :-)

Anonüümne ütles ...

Nojah, nii nõmeda definitsiooni alusel lõpetaksid kõik välismaalasega abiellunud inimesed, kelle abikaasa ei oska eesti keelt, eestlaseks olemise. Üldse ei peaks keel ja rahvus väga jäigalt seotud olema. Juudid on hea näide. Ei teagi, kuidas nad selle rahvuse määramisega toime tulevad. Ei keel ega ka usk pole olulised. Et kui ema on juut oled ka sina juut. Samas on ka mingi rituaal, mille läbi teinud võivad juudiks saada.