kolmapäev, mai 23, 2007

Raadiosse helistajad ei esinda rahvast

Meil on siin Eestis sõnavabadus, ka rumala sõna vabadus. Järelikult peaks nt (riigi)raadios vahepeal ka rumalusi räägitama? No et ka rumalad saaks meelepärast juttu kuulda?

Meil on rahvavõim, võim kuulub rahvale. Järelikult peaks Riigikogus olema ka idioote, lollakaid ja pätte? No et ka nemad esindatud oleks?

 

Päris nii vist ikka olema ei peaks ja meedia rumalusi levitada ei tohiks (mittetõe levitamise hea näide on Venemaa). Kuid ikka ja jälle on raadiotes nn avatud mikrofoni saateid, kuhu end emotsionaalselt üleskruvinud, pahas tujus olevad, eneseteostust otsivad ja igavlevad eakad, maailma mustvalgelt – mulle kasulik või kahjulik – nägevad, enda arvates head tegevad ja kuulajaid liialdades (poliitiliselt) kallutada üritavad inimesed helistavad. Ja tulemus on masendav. Kas ikka on vaja sadadele tuhandetele inimestele kümnekonna üliaktiivse helistaja arvamust kaela valada? Sellisel moel ei ole meil võimalik rahva arvamust teada saada. Ainus mida saavutame, on rumaluste levitamine, ja ma väga loodan, et mitte paljundamine.

 

Kommentaare ei ole: