teisipäev, mai 01, 2007

Savissaare sõimamisest

Praegu käib äge Savisaare sõimamine, et vaat kus tõbras. Et kui ühel kaalukausil on Eesti riigi ja rahva huvid ja teisel pool Savisaare ja Keskerakonna huvid, siis Savisaar valib alati enda ja KE huvid. Et ta ei näikse tundvat mõisteid õige ja vale, see-eest teab mis on kasulik ja mis pole kasulik. Aga, me ju kõik teame seda! Valetab ja vassib? Ka see kõik on ju teada. Aastaid. Ja seda teame kaa, et ta esindab venekeelseid valijaid, osadelt nendelt kogub ta hääli ja praegu käitub nii, nagu need valijad temalt ootavad. See on ju poliitiku kohus. Ja eestikeelsed, eemalepeletatud KE valijad loodab ta tõenäoliselt jälle ära rääkida. Nii et, Savisaare käitumist nägime kõik ette.

Me peaks pigem KE valijalt küsima, et kuidas ta saab sellise võtetega, ma ütleks stiiliga, meest usaldada? Miks pagana pärast on üks näota, sõnumita, põhimõteteta (koalitsiooni minnes nõus kõigest loobuma), sulisid ligimeelitav erakond Eestis niiiiii populaarne? Ja Savisaar ise seeläbi kohtadel, kus ta rahvale halba saab teha/vajalikke asju mitteteha. Vot see on küsimus.

 

Meediast. Ma tahan, et meie meedia oleks nagu verekoer, et ta oleks pidevalt kallal ja ei väsiks. Meil on nii, et kui keegi saab mõne suurema jamaga hakkama, siis paar päeva on kisa suur, nädala pärast ei käsitle teemat enam keegi ja kuu aja pärast räägib patustaja musta valgeks, keegi nagunii midagi ei mäleta enam. Ja kogu lugu. Kuid minu arvates võiks ilmselgete soperduste kohta kommentaare küsida igal pressikonverentsil terve järgneva aasta nt. Olla tüütuseni visa ja järjekindel. Et jamad ei ununeks. Et neid jamasid ei saaks asjaosaline üsna pea ilusamaks valetada.

 

1 kommentaar:

Unknown ütles ...

Oleks venelane, süüdistaks ikka Savisaart. Miks? Ta ei teinud jõulisi avaldusi laamendamiste lõpetamiseks kui seda oli vaja ning sellega solkis "püha ürituse" ära. Savisaar lootis ilmselt, et rahutused kasvavad veel suuremaks ja seepärast oli vait kui sukk.