reede, august 10, 2007

Rumalusest ja rassismist

Teadmatust ja teadmisi on mitmesuguseid. Mõni ei tea midagi keemiast, küll aga teab sotsioloogiast. Täiesti normaalne ju. On aga üks valdkond, milles rumal olemist pannakse väga pahaks. See on rassism. Mõni ei salli juute, teine vihkab venelasi, kolmas ei kannata neegreid. Kuid taoline mittesallimine on ju kõige ehedam rumalus, ebateadmine, valedesse uskumine. Mõned ei salli veel metsamehi, põllumehi, maaklereid, arvatakse et ühed on nagunii vargad, teised lollakad ja kolmandad pätid. Jällegi, sellise avalduse tegija on ju lihtsalt rumal. Miks ühe rumaluse ümber lüüakse lokku, teise ümber aga mitte? Ajaloo taak? Juutidega tehtud jubeduste pärast? Noh, haritlasi ja targemaid inimesi on ju aastasadu tapetud, religioossetel põhjustel, „need kuradi haritlased tuleks ükskord tööle panna“ lause peale ei liiguta aga keegi kulmugi.

Näide. Räägin kahest tuttavast. Üks neist ei salli juute, kahjuks pole mul õnnestunud temaga siiani sel teemal rääkida, et miks küll ometi. Teine tuttav ei salli saari, saarepuud. Temaga olen sel teemal vestelnud, saarel olevat paha energia. Paneb muigama, eks? Arvatavasti paneks muigama ka esimese mehe selgitus. Neid mõlemaid peaks nüüd hukka mõistma? Kumba meest rohkem? Mina liigitaks mõlemad pimedad sallimatused lihtsalt rumaluseks. Ja kõik.

See oleks hoopis teine asi, kui keegi vägivallale õhutab, siis peab loomulikult politsei sekkuma. Aga kui keegi midagi oma rumalusest arvab…

 

Või mis?

4 kommentaari:

Trash ütles ...

Valitud rahvast armastavad ju kõik. See, et su sõber vihkab võib tähendada vaid üht. Tema maise keha on võtnud oma haldusesse maaväline olend. Võta paras jupp pihlapuud ( kuna pihlakas on hea energia ) ja tõmba sellega ristimärk sõbra seljale. Tulnuka hing põgeneb nena kaudu ja su sõber armastab taas valitud rahvast nagu enne. Ära lase tulnukatel maailma valitseda, tegutse kohe !!!!

Anonüümne ütles ...

Arvan, et see, kes teab, miks ta vihkab, on parem, kui see, kes ütleb vastuseks "lihtsalt vihkan".

Veel halvemad on need, kes vihkavad, ise täpselt teadmaa, et keda või mida. No näiteks nii, et "vihkan neegreid ja rassiste".

Anonüümne ütles ...

kasutades sinu näiteid, siis arvan, et see mees kes juute vihkab, on kokku puutunud kunagi ühe rumala või poolearulise (selliseid leidub iga rahva ja rassi seas)juudiga. ja see teine mees vihkab võibolla saare puud seepärast, et see varjab suvel ta päikese ja siis ta veel õitseb, kuid kahjuks on mees allergiline saare tolmule... ja siis peab sügisel veel lehti riisuma.. ja kui talvel küttepuid teha siis kindlasti võtab ta maha vana saare ja see kurat on ju seest juba pehkinud... siis on ta järjekordselt pettunud:
kes neist rumalam on... ei kumbki, lihtsalt igal inimesel on omad kiiksud. kui nad oskavad oma vihale põhjuse (põhjustaja) leida ja seda ka teistele selgitada, siis on kõik ju ok.

Urmas ütles ...

Olen Kaidoga väga nõus. Mõlemad lähtuvad ennatlikest järeldustest, usuvad teiste rumalusi vms.

Kuid neile rumalustele reageeritakse ikka väga erinevalt. Kirvega puuvihkaja on õige mees ja netis mõnd rahvust kiruvat meest jahib politsei.