teisipäev, aprill 22, 2008

Abort.ee kaebab skeptik.ee kohtusse

www.abort.ee kaebab www.skeptik.ee kohtusse. Aborditeema on meil siin Eestis väga oluline ja käsitlustvajav teema, kuid minu arvates kõnetab antud portaal sihtrühma väga kohatult positsioonilt. Võtame nt väite, et enamik tuntud rasestumisvastaseid vahendeid, nagu pillid ja spiraalid, liigitatud aborditegemise meetodite alla ja saavad hukkamõistva hinnangu. Veel, EPL-s Naisteühendused abort.ee vastu, lapsevanemad poolt, Siiri Oviir taunib raha eraldamist abort.ee-le. Jaa, maailmas on kindlasti väga palju inimesi, kelledele see lehekülg väga meeldib ja kes kõige sealsega nõus on, ning nende arvamusvabadust tuleks ka aktsepteerida. Kuid praegu on juhtunud nii, et riigi raha eest on sündinud koduleht, mis kajastab ühe religiooni tõekspidamisi ning on väga ebakohane ja –pädev 2008 aasta Eestis. Kui riik on võtnud nõuks paljude inim- ja usurühmade poole erinevate portaalide kaudu pöörduda, siis palun, räägitagu igaühega vastavas keeles ja tehtagu 50 taolist portaali. Kuid praegu… selliselt hirmutav-šokeerivalt positsioonilt kohutavalt suure probleemi ees (ega aborte naljaviluks tehta) olevale (noorele) naisele läheneda... ei, ma ei tahaks mitte mingil juhul taolise lehekülje taga riiki näha.

 

Skeptik abort.ee lehest pikemalt. Kui Sekptik.ee tõesti kohtusse kaevatakse, tuleb Martin Vällikule rahaliselt appi minna. Sõnavabaduse ja terve mõistuse kaitseks. Mõistusevastaseks pean taolist kohtuga ähvardamist ja rünnakut kriitika vastu, mis viitaks justkui sellele, et antud koduleht kannab eneses mingisugust ideoloogiat?

 

(Siinkohal meenus 1 Puutepunkt vaimupuudega emast (ETV arhiivist maha võetud), mu kommentaar. Tean veel üht konkreetset analoogset juhtumit, kus on viies laps tulekul…)

 

2 kommentaari:

Laps Eestis ütles ...

Mina vaatasin kunagi korraks neid aborditeemalisi lugusid ja mulle mõjusid nad väga peletavalt. Peagu et võiks öelda, et abordiisu tuli peale (selline emotsionaalne vastureaktsioon siis, mingi kaitse abordivastaste otsesele rünnakule või nii). Nii lahmivalt lammutav kogu käsitlus, et lihtsalt valus lugeda. Võibla Vooglaidude stiil mulle lihtsalt ei sobi.
Oma südames pean aborti väga kurvaks ja valeks asjaks. Lihtsalt see kodulehekülg ei meeldinud mulle sisult ega vormilt. Riiklik portaal peaks olema taktitundeline, viisakas ja vaoshoitud, arvestades kõigi osapoolte tunnetega. Ammugi ei tohi sõnalabidaga näkku virutada lapseootel naisele, kellele see vist on suunatud.

Urmas ütles ...

No just. See peaks olema ju see leht, kus ei rünnata "kus sa, mõrtsukamõtetega naine, varem olid??? nüüd pole aga enam midagi teha!!" ning "ainumõeldav ja -võimalik on ka soovimatu laps ilmale tuua!", olenemata sellest, kuidas ja millal see juhtus ja mis emast ja lapsest edasi saama hakkab.

Ning mida elab peale selle lehe lugemist see naine üle, kes siiski aborti on sunnitud tegema?