teisipäev, veebruar 20, 2007

Rahva vastutusest vabastamise plaan

Korrigeerida riigimeedia toimimist, rahvale paisata vaid vajalikku infot. Selle peale reageerivale erameediale kannatlikult vastu vaielda, oskuslikult. Samal ajal asuda erameediat likvideerima, riigi kontrolli alla tooma. Likvideerida internetti ja mobiilsideteenuseid pakkuvad ettevõtted. Eraettevõtlus riigistada, vaba meediata toimub see suurema kärata. Luua välisvaenlane. Välisvaenlast ettekäändeks tuues sulgeda riigipiir. Tõhustada politsei tööd. Korrigeerida kunsti ja kunsti loomist (läbi vastavate komisjonide), varasem looming vastavalt vajadusele likvideerida, mh kirjandus, kujutav kunst jne. Muuta haridussüsteemi vastavalt uutele vajadustele. Muuta ajalugu, jooksvalt. Lubada teatud inimrühmades kirjaoskamatust. Piirata tarbekaupade kättesaadavust, toitlustamine organiseerida koolide ja töökohtade kaudu, inimene siduda riigiga, et riik pälviks läbi hoolitsuse tunnustust. Riigistada eraomand. Järsult vähenenud tarbimisest tingitud toodangu ülejäägid hävitada, täieliku tööhõive tagamiseks muuta tootmine ebaefektiivseks, vajadusel toota tarbetuid asju. Meedia kaudu teavitada rahvast uutest ohtudest ja siseriiklikest edusammudest. Võib ka juba alanud sõjast teavitada. Võimalikku saabuvat nälga põhjendada sõjaseisukorraga. Tõe liikumise takistamiseks kuulujuttudena tõhustada salateenistuste tööd, karmistada karistusi riigivastase tegevuse eest. Inimeste mõtlemahakkamise vältimiseks külvata hirmu, luua sisevaenlane endise intelligentsi näol, nt arreteerida kõik prille kandvad isikud. Kaubanduses olgu müügil vaid vähesel määral maiustusi ning alkoholi, tarbekaupade, mh riietuse jagamine toimugu normide või vastavate komisjonide otsuste alusel töökohtade või vastavate ametkondade kaudu.

Ja rahvas ongi vaba vastutusest! Inimene on ju peale tööpäeva väsinud, andkem talle seda mida ta soovib! Kerget meelelahutust! Alkoholi! Raskeid otsuseid las langetavad ja vastutust kandku vastavad inimesed! … et kuidas, kus, kui kaua üks inimolend oma elu, oma eksistentsi mööda saadab, milliseid hüvesid, naudinguid, mõtteid (harimatuse, kitsa sõnavara kaudu) talle võimaldatakse…


Selline orwellilik, minu väikeste täiendustega rahva vastutusest(=vabadusest) vabastamise kiir-ilukirjanduslik tegevuskava siis, enne valimisi, valija vastutuse võtmist. Meile, kes me demokraatiaga vist hästi hakkama ei saa. Neile, kes ei ole 1984-ja viitsinud lugeda, siis tema lõhkus veel endise peremudeli ja juurutas uue keele. Keele, kus puudusid ebaolulised mõisted, nt vabadus jne. Tegelikult piisab ju vaid paarisajast sõnast küll.

Ja sellises riigis elava rahva kohta on meil siin Euroopas (intellektuaalidel) kombeks öelda, et las iga rahvas elab nii nagu ise tahab. Et mis õigusega me saame neile demokraatiat peale suruda.

Kommentaare ei ole: