laupäev, märts 28, 2009

Täna õhtul kell pool 9 tuleks pesu pesta

Mida ühtlasemalt me elektrit tarbime, seda puhtamalt see elekter meile kätte tuleb. Nagu ka autoga sõites on ühtlane sõit ökonoomseim – et tänane OÜ Põhivõrgu ennustatud ja Narva jaamadest tellitud elektritarbimise koormusgraafik tegelikkusest kuigi palju ei erineks, siis täna õhtul pool tundi enne AK-d on õige aeg pesumasinad käima panna ja küllatulnud sõpradele teed keeta. Et rumalasti välja kukkuvat energiaaktsiooni halbu mõjusid kompenseerida.

 

Nii, teeme edaspidi kõik nii, et osad elektritarbimised lükkame öisele ajale. Vot sellest tuleks rohkem rääkida, ma ei ole küll näinud arvutusi, et kui palju me sirge koormusgraafiku puhul elektri kadudelt ja keskkonnalt kokku hoiaks, aga kindlasti kordades ja kordades rohkem, kui kõigilt muudelt elektrisäästu programmidelt-kampaaniatelt kokku.

 

1 kommentaar:

mulonsuvaminareisin ütles ...

Hehee, meil on kah praegu siin Belgia keskpaigas tänavad pimedad veel oma 10 minutit. Meil endil küll tuled säravad. Paar tundi tagasi ühe elektrifirma inimene just telekas rääkis selle aktsiooni kahjulikkusest. Me teeme nii, et kui kõik inimesed tuled uuesti sisse lülitavad, siis lülitame mõneks ajaks välja :-)