reede, juuli 28, 2006

Milleks raha teenida?

Pole mingit vahet, kas teenida 10000 või 30000 krooni kuus, nagunii viiakse kõik söögirahast ülejääv raha poodi, vabaaja sisustamiseks. Elu mõte näikse olevat poes käia ja asju kokku osta. Kurb.

3 kommentaari:

Oliver ütles ...

Tööd ju tehaksegi ju vaid selleks, et saaks puhata/vaba aega veeta. Isegi Pipi läks kooli, et tal oleks suvevaheaeg.

Tead ju küll seda lugu puu all pikutavast neegrist ja valgest mehest kes aafrikasse puhkama sõitis

Anonüümne ütles ...

Ma olen seda endalt ka mitu korda küsinud. Pealegi on enamus töökohti ja tegevusi täiesti absudselt mõttetud.
Mulle öeldi täna, et rikkus ei seisne mitte selles, kui palju sa teenid vaid selles, et sa oskad vähesega toime tulla ehk teenid vähe, kulutad vähe.

Oliver ütles ...

Elementaarseks äraelamiseks on ikka suht vähe tööd teha. Enamus auru läheb ikka vaid uue auto liisingu maksiseks ja uue korteri laenumakseks. Mis sest, et sisuliselt olid täiesti kõlblikud ka vana korter ja vana auto. Uni oli sama magus ja ühest linnast teise jõudis sama kiiresti. Lihtsalt inimestele meeldib rohkem rabeleda, et sisuliselt samu vajadusi rahuldada. Pealegi hirmus rabelemine ja pidev kiire-kiire annab tunde nagu sa oleks jube vajalik ja inimesel on vaja, et ta oleks kellegile vajalik. Isegi siis kui sa oled kõik oma sõbrad unarusse jätnud, sest sul on alati kiire ja pidevalt on tööd nii palju. Millegiga on seda tühimiku vaja täita ning mis muu oleks parem kui tarbimine.