laupäev, juuli 22, 2006

Tahan õiendada

Ma vahel ikka katsun ka intelligentset inimest mängida, viisakas, hästi tolerantne jne. olla. Mõni asi teeb aga ikka tigedaks küll. Nt see üleüldine Saaremaal joomas käimine. Eile tulin lolli aruga lõuna paiku Virtsu, et vaja paar päeva saarel olla… aga, siin ju see kollektiivne ajude_etanoolis_leotamise üritus, mõni nimetab seda ka Õlletoobriks. Miks nii sapine? Aga selle kontingendi käitumise pärast, sadamas, liikluses, ja see lärm mida sadamas passides tuleb taluda. Õhhhh.

Teine asi mis tigedaks tegi. Käisin selles firmas, kus bussile alarm peale pandi. Pätid käisid ju bussis sees, ja nii, et buss röökima ei hakanud. Ja siis konstateerivad, „paigaldaja viga“, tagaluugi avamise peale ei saanudki kisama hakata. Minu jaoks oli see tiba kallivõitu viga.

Vaeseid ja nõrku on viisakas aidata. Ja mõista. Ka vaimuvaeseid, nt neidsamu pätte ja huligaane, no et ju oli neil raske lapsepõlv, väärkohtlemised, väär kodune kasvatus või selle puudumine, jne, et see indiviid pole ju ise süüdi, et ta pätt on. Ta ei hakanud ise pätiks, vaid ta kasvatati pätiks. Hea küll, ega neil elu kerge vast ei ole jah. Tigedaks teeb aga see, kui see pätt sellest aru saab, et temast üritatakse inimest teha, talle ei vastata selles keeles, milles tema maailmaga suhtleb (teadupärast on nad destruktiivsed), ollakse tolerantne, pigistatakse vahel silm kinni, et ju ta areneb veel, ei anta latakat vastu kui ta lööb. Vot sellistega suhtlemisel tuleks vahel ikka see nende vaimsele tasemele vastav keel valida.

Veel. Mingisuguste tuusade eskortimine, sellega liikluses segaduste ja ohtlike olukordade külvamine, ja seda vaid selleks, et mingit mehikest kuhugi kähku viia. Ma kujutan ette nende politseinike tülgastust, kes on sunnitud liikluses sigatsema, maanteel autosid põhimõtteliselt välja rammima, et maanteele jõuga 3. rida tekitada. Tagavad niiviisi selle tuusa turvalisust? Väga huvitav turvalisus.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Käidud, nähtud, st. õlletoobril ja -motol. Polnud hullu midagi, kui Streetbike Tallinn jõmmid välja arvata, siis ülilahe seltskond. Tagasiteel sadamas ja ainult tsikleid vedaval Koguval sai nii ära vennastatud, et hale lahku minna. Ainult et need Subaru-vennad tolknesid igalpool ähvardavalt jalus, võim hakkab mõnele ikka Ullult pähe! Pikal-pikal 70kmh piiranguga uuel maanteel sai riigieelarve ikka tublit täiendust.Jutt siis hõbehallidest Subarutest, mitte sinistest.

Urmas ütles ...

Motikaseltskond on ehk tiba teistsugune kui bemmimehed. Ja motika peale ei mahu peale juhi 4 ebakainet nolki. :-)

Subarumeestest. Ma olen paaril korral sattunud raadiost julgestuspolitsei tegelaste juttu kuulama. See on ikka jahmatav, millise maailmavaatega tegelased sinna jupo-sse kogunenud on. Kohutav. Peaks hullumaja tel numbri igaks juhuks otsima, äkki on vaja.