neljapäev, november 22, 2007

Kui palju maksab fringiga helistamine?

Kui palju maksab fringiga helistamine? Tund juttu on umbes 6 MB. MB hind tuleks siis igaühel oma operaatorilt välja uurida. Ja ei ole erilist vahet, kas teine pool kasutab MSN-i või Skype. Ma ise eelistan Fring - MSN-i, viide on väiksem. Fring – Skype kõne puhul on vahel viide koguni vaat et sekund, lisaks läheb telefon kahtlaselt soojaks, tundub et on rohkem matemaatikat vaja teha, mis see muu soojeneb kui protsessor ja ju sellest ka viide (eks see sõltub ka telefoni arvutusvõimsusest, 6120C-l on üksainus 369 MHz-ne CPU) .

Heaks kõnekvaliteediks ei pea 3G võrgus viibima, ka EDGE kärab väga hästi. Kui palju MSN-i helistamine akut võtab? Pakun et umbes samapalju kui tavalise kõne puhul. Tunnisele kõnele 2 aku pügalat või nii.

Soovitan omale võtta mõni kuumaksupõhine andmesidepakett (mul on nt EMT Internet 199). Saab rahulikult Gmaili kasutada, Google Mapsi või mgmapsi või Nokia mapsi lapata, veebis kolada, pilte meilida, Fringiga MSN-i/Skype helistada jne jne. Kui arvutiga üle mobiili netti ei kipu, peaks sajast megabaidist kuus piisama.

1 kommentaar:

Urmas ütles ...

Äh, pole mingit vahet, kas helistada Skype-i või MSN-i. Kvaliteet on sama ja samapalju soojeneb ka telefon.