teisipäev, november 20, 2007

Ei, ma ei õigusta turvavööta sõitjaid, aga kas sundimine on ikka kohane?

Ka J. Pirita on seda meelt, et turvarihma kasutamine ei peaks olema kohustuslik. Kui keegi soovib end avarii korral rokem vigastada, siis mis õigusega riik seda keelab? Helkuri mittekandmine on ikka hoopis teine asi, autojuht võib allaajamise vältimiseks teelt välja keerata, auto alla jäänud tume tont rikub oma lolli peaga auto ära jne. Aga kui keegi oma autos vööta sõidab… palju õnne! Ekstreemseid hobisid on ju mitmesuguseid. Ja neid ei keela keegi.

Vööst varem.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ehk paneb see video natuke teisiti mõtlema: http://www.nuffi.ee/video/NRM8cPzo2Tc

Üldiselt, ok, kui tahad ennast üksi kõrbes ära tappa ei tohiks tõesti keegi kätt ette panna. aga tuled liiklusesse oled sa ohtlik. Küllap leiab sellise situatsiooni kus turvavööta inimene kaotab kontrolli auto üle põhjustades seega kellegi surma jne ..

Eesti liikluskultuur on käest ära, väga käest ära. Ehk ongi vaja mõnda aega (aastaid) natuke rohkem juhe nüpeldada, et üleüldine liikluskultuur hakkaks normaliseeruma, et ei tolereeritaks sõelujaid, ilma suunatuleta sõitjaid, napsuvendi, libedaga suverehvide kasutajaid jne jne.

Nagu näed, kõik asjad algavad pisiasjadest, suured muutused arenevad väikestest jne. Kui selleks pole valmis, siis polegi suurt midagi muud ju tahta, eks.

Urmas ütles ...

jah, on neid kes ei oska muudmoodi olla, kui peavad piire kompama. Häirivad teisi nii palju, kui tal lastakse. Ja see seltskond ongi see kurjajuur. Kui me sunnime kõiki autojuhte kiivreid kandma, ega siis sellepärast rohkem suunatuld ei hakata näitama.

Ma räägin siin põhimõttest. See et liikluses on asi hulluks läinud, ei tohi viia selleni, et autod ära keelatakse ja LE rikkuja kohapeal maha lastakse. Miks selline liialdus? Sest praegu on liiale minekuks soodne pinnas. Ning kes ütleb, kusmaal olukord hull on, kui kaua on, kas hakkame autosid jälitama, mitu aastat me neid jälitame? Jne. Karistusi tuleb karmistada jah kindlasti, aga kas riik tohib kedagi sundida ennast hoidma. (ma seda videot praegu ei näe ja ei oska arvata, kuidas rihma mittekandmine teisi ohustab. Va samas autos viibijaid)

Anonüümne ütles ...

Järgmiseks palun, et kiiruseületamise karistus sõltuks võimalikust kahjust teistele liiklejatele, st. valemist sõiduki täismass x ülekiirus. On ju vahet, kas põrkad kokku kärbse või rongiga. Väga suur soov :)