teisipäev, veebruar 15, 2011

Erinevad eluperioodid

Oli vist 2005. aasta sügis - mäletan et kuulasin nädalate kaupa ja hommikust õhtuni äsjailmunud Eensaare-Petersoni plaati – mil oli üks imelik ja teistmoodi periood. Kuu või nii kestnud imelikkus seisnes kohtlaselt ilusveidras olekus, kogu maailm oli imeline ja õrn, lollakas naeratamine väsitas õhtuks päris ära. :-) Ma ei mäleta, mida sel ajal lugesin, selgeks või välja mõtlesin või millest vabanesin või miks see kõik nii oli, aga üks selline kummaline ja eriline õnnisolemise periood on siiani meeles. (Religioonide esindajad annaksid sellele seisundile kindlasti mingisuguse spetsiifilise põhjenduse.)

Kuid vastupidist, praegust, mitmeid kuid kestnud ajajärku saan tõenäoliselt mäletama kui masendumise perioodi – masendumist enese rumaluse pärast. Põhjuseks liiga palju kokkupuuteid inimestega, kelledele on põhjust liiga suure nurga all alt üles vaadata. Regulaarsed kokkupuuted ühe tohutu lugemusega tegelasega. Liiga masendavalt palju on seda, mida tahaks ja ka peaks teadma, kuid ei tea. Millest alustada? Perearstist?

Peale selle sissekande kirjutamist leitud üks teine, esimest lõiku puudutav sissekanne, aastast 2005. (kurat, asi on veel hullem, ilmselt mõtlesin 6 aastat tagasi targemaid mõtteid kui täna!)

Kommentaare ei ole: