laupäev, jaanuar 07, 2006

Kõrvaklappidest

Pets küsis eile Vikerraadio Tehnoloogiaminutites Henrikult, et mida ta 2006. aastalt ootab. Henrik ootab, et autotöösturid võtaks ükskord ometi mõistuse pähe ja tooks mp3 autosse. Mulle meenus see vastus nüüd täna õhtul sellepärast, et autoga ringi sõites ja telefonist mp3-sid kuulates tekkis järjekordselt küsimus, miks pagana pärast pannakse raadio ja mp3-sid mängiva telefoniga kaasa sellised juustud kõrvaklapid?? Ja samamoodi on ka päris mp3 mängijaga kaasa klapid, mis tuleb kohe koos karbiga prügikasti tõsta. Imelik. Tootja töötab välja ja ka toodab enamvähem edukalt väheste moonutustega heli mahamängiva seadme, kuid see viimane lüli, see mis selle lahtipakitud ja analoogkujule viidud signaali kuuldavale peaks tooma, vot sellele enam tootja mõelda ei viitsi. Ja paneb südamerahuga kaasa klapid, mis ei ole võimelised heli taasesitama. Miks see nii on?

Üks miks veel. Miks suskab tootja digifotokale kaasa mälukaardi, kuhu mahub 3 pilti? Järjekordne raha raiskamine, olen sunnitud ostma kola, mille tõstan nagunii kohe prügikasti.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Head klapid on kallid, võrreldes odavate mängijate hindadega - üüratult kallid.

Anneli ütles ...

Mäletan oma lapsepõlvest erinevaid kõrvaklappe. Eriti ühtesid, mis olid suured lokaatorid. Ühele klapile oli peale kirjutatud "levõi" ja teisele "pravõi". Need olid vist esimesed venekeelsed sõnad, mis isa abiga sai ära õpitud.

Nüüd on meil kodus Beyerdynamic 990 klapid ja need on meil riiulis aukohal. Kaua valitud kaunikesed. Istusime HiFi-s kaks tundi ennem kui meelepärased leidsime. Ja reegel number üks- kui ei raatsi kõrvaklappidesse investeerida, siis pole vist mõtet üldse osta, sest keskpärastega jääb kaif saamata:-)

Anonüümne ütles ...

Et mõista, mis on parem, tuleb ikkagi enne proovida kehvemat.