kolmapäev, jaanuar 09, 2008

Nokia ja USB Andmeedastusrežiim

Targemaid Nokia mobiile saab kasutada ka mälupulgana, st USB režiimiks tuleb valida Andmeedastus ja arvuti näeb telefoni mälupulgana. Õigemini, see peaks nii olema. Tegelikkuses on aga nii, et kui erinevaid rakendusi mälukaardile salvestada, no et telefoni mälu vabam oleks, siis ei ole võimalik PC Suite režiimist Andmeedastusele üle minna, ütleb et mõni teine rakendus kasutab mälukaarti. Milline? Ei tea. Ja seda ka kohe peale telefoni restarti. Mida teha? Mina tegin nii, et lülitasin telefoni välja, võtsin mälukaardi välja, telefon sisse, need rakendused, mis mälukaarti otsima hakkavad, saavad pika nina. Siis mälukaart sisse, USB juhe taha ja menüüst Andmeedastus. Mul igatahes õnnestus.

Miks peaks telefoni mälupulgana (USB Mass Storage) kasutama? Et ülevaatlikumalt mälukaardile midagi tõsta, katalooge luua, ja mis minu jaoks kõige olulisem, Nokia Map Loader nõuab selleks, et arvutiga netist tiritud kaarte telefoni saaks tõsta, just seda Andmeedastuse režiimi.

2 kommentaari:

Oliver ütles ...

Nokial on ka selline asi olemas nagu Folder Sync. Mingil hetkel igaks juhuks tegin kindlatest arvutis olevatest kataloogidest telefoni varukoopiaid. Suhteliselt mugav oli näiteks töö ja koduarvuti vahel My Documents folderit niimoodi sync'is hoida. Muidugi seal on kõva turvarisk vahepeal koduteel oma telefon ära kaotada. Aga see risk on vist kõigi füüsiliste andmekandjatega. Paranoia ja laiksus ei viicinud sellega enam tegelema hakata, et enne syncimist veel andmed ära krüpteerida ning siis hiljem teises arvutis nad tagurpidi lahti keerata.

Urmas ütles ...

Oi seda ma ei teadnuski. Aitähh et ütlesid!

Tea kas Home Media Server teeks sama asja ära? Peaks proovima.