esmaspäev, jaanuar 14, 2008

Belgia liiklusest

Belgias oleks Soo tänaval (Tallinnas) suurim lubatud kiirus arvatavasti 70. Ja seal 70 alas sõidetaks 100-ga. Meil on 30.

Selline tähelepanek, äsja Belgiast saabununa.

No tõesti, meie 40 = sealne 70, ja veelkord, lubatu + 30..40 km/h näikse täiesti tavaline, see teeb siis kitsaste tänavatega väikelinnas 100 km/h. Nüüd küsimus, miks siis neil laibarada tee ääres ei ole, nagu meil on? Ikka ainult sellepärast et meie oleme lollid ja ajame vales kohas oma õigust taga?

4 kommentaari:

mulonsuvaminareisin ütles ...

Kulla Urmas, sa olid siin ikka liiga lühikest aega :-) Kogenud sõitjad räägivad, et nad lihtsalt teavad, kus kiirusemõõtjad üles seatud. Politseinikud on Belgias tegelikult üsna usinad trahvijad (ise olen saanud näiteks parkimise eest trahvi, kui käisin korra auto juurest üle tee lapsel koolis vastas)

Urmas ütles ...

Seda kindlasti, et hõigun siin asjust, mida kuigi hästi ei tea. :-)

See on torkas aga igalt poolt silma, et kiirust piiratakse paljupalju kordi vähem kui meil. Ja ega meilgi, viimasel ajal on riik politseirusikat põõsastesse kodanikke valvama üha rohkem saatnud. Arvates, et nii saame aasta lõppedes ilusamad statistilised näitajad.

St Belgias käib meie mõistes ikka tõeline kihutamine, kuid statistikat vaadates on Eesti-Läti-Leedu kõige rohkemate hukkunutega riigid Euroopas.

mulonsuvaminareisin ütles ...

Ei tahtnud öelda, et sa niisama räägid:-) Sinusugune tähelepanelik vaatleja leiab alati midagi, mis märkimist väärt. Aga liiga lûhikest aega olite ikkagi :-)

Anonüümne ütles ...

ma arvan, et Belgias oleks Soo tänava ees märk õueala ja 20 km/tunnis. see, et meil juhtumisi elamupiirkonnast transiit on läbi suunatud, ei tee elamupiirkonnast veel kihutamise kohta.