reede, jaanuar 18, 2008

Shozu + Flickr = geotaggitud fotod

Homseks prügikaardistamiseks üritasin lõpuks ometi Shozu ja Flickri geotagitud fotode kaardilepaigutamisest aru saada. Ja sellest, kuidas koordinaatidega üles laetud fotosid kaardil süstematiseerida… ma ei mäleta, millal ma viimati ühe veebilehe loogikat nii vähe oleks suutnud jälgida. Õhhh. Poolest päevast on kahju.

Pungestuse tulemus.

2 kommentaari:

Ain Kendra ütles ...

Millist rauda tuleks kasutada kui tahad pilte tehes kohe koordinaate EXIFi sisse saada?
Nokia N95 on üks, Nokial ka uuem mudel olemas, Asus 526 pidi ka GPS ja kaameraga olema. Mis veel võimalused on? Millised selles osas praktilised kogemused?

Urmas ütles ...

Ma ei ole selleks tarbeks muud kasutanud, kui N82 ja Shozu. Ja kogemusi on vähe, nii palju kui siit näha. Nii et Asuse kohta ei oska miskit tarka öelda.

N82 (ja N95) puhul näeb asi välja nii, et peale Shozu installi paigutatakse kuhugi mingi isekäivituv programmike või lisatakse kaamera rakendusele midagi juurde või tõmbab Shozu end ise alati käima ja töötab kogu aeg varjatult taustal(?), igatahes Shozut ise käivitamata ja kõige tavalisemalt pilte plõksides lisatakse fotodele ka koordinaadid. Muidugi juhul kui GPS levib, nt N82 on aga GPS päris hea vastuvõtuga, taskust telefoni rabades ja kohe pilti tehes on koordinaadid igatahes olemas.

Peale pildistamist küsib, et kas laeb pildid kohe üles. Täna avastasin, et telefonis pilte keerates keerab ka veebi üleslaetud pilte. Ja flickrisse jäetud kommentaarid laeb telefoni. Nii et üsna lihtne ja toimiv värk.