laupäev, veebruar 16, 2008

Pakendikonteineritest

Viimastel aastatel oleme vanapaberit, klaas- ja metalltaarat vastavatesse konteineritesse vedanud. Korteriühistu esimehena tellisin selle aasta jaanuarikuu esimestel päevadel maja taha ka bio- ja paberikonteineri, nagu omavalitsuse prügieeskiri ette näeb. Nii, uurisin, et kas ka pakendikonteineri saaks, jah saaks, aga vaid raha eest. Meil niigi 1 majaelanik hoiab kahe käega peast kinni, et KOLM konteineri prügi jaoks, kui neljas ka toodaks, saaks mõni südari… :-) eks näis, laseme harjuda

 

Kel maja kõrval pakendikonteinerit pole, peaks oma puhastatud pakendid poodide-tanklate juures olevatesse tünnidesse viima. Pakendikonteinereid saab otsida Delfi kaardilt, kus on alajaotus Jäätmekäitlus. Või Eesti Pakendiringluse kodukalt Exceli failistKuid, väike segadus on joogipakendite ja segapakenditega. Delfi kaardil on nii segapakendi kui joogitaara konteinereid. Ka tünnidel on klepsud Joogipakend... ma igatahes täna juba vandusin, et mida kuradit, Pakendirigluse koduleht väidab, et aadressil Kopli 5 on segapakendikonteiner, kuid tünnil on kirjutatud Joogipakend... selgub, et tünnidel olev kleps „Joogitaara" ei vasta tõele, st sinna võib panna igasugust puhast taarat.

 

Jutu mõte: linke välja tuua ja nihutada mõtlemist mm võrra, et igaüks prooviks õige pakendeid auto pagasnikusse koguda ja siis mingi hetk vastavasse tünni viia.

3 kommentaari:

Toivo Ellakvere ütles ...

Tee. miks sa tagisid kategooriad ei kasuta?

keelek6rv ütles ...

tjah..
http://keelek6rv.blogspot.com/2008/02/i-love-java-jive-and-it-loves-me.html

Urmas ütles ...

No vot on. Ja korteriühistu tegemiste tõttu kuulun ma arvatavasti teadlikuma seltskonna hulka, normaalse inimesena, kes pole Pakendirigluse kodukal kolanud ja prügifirmadega suhelnud, oleksid mu mahlapakid olmejäätemete hulgas.

Jah, pean lugeja ees vabandama siinse suure teemadesegaduse pärast, lähiajal võtan oma tag-id käsile.