laupäev, veebruar 16, 2008

Kaja räägib kiiruse ületamisest

Kaja räägib kiiruse ületamisest. Ja mina tahaks märgipaigaldajate arutluskäigust aru saada.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Vahest tuleb jala ka käia, siis saab aru, miks Valgel ja Uuslinna tänaval kolmekümne märgid vajalikud on. Niikuinii sõidetakse selles 30 alas 50-ga, kas peab siis 20 märgid välja panema?

Urmas ütles ...

1) paneme tänavalõikudele, kus mingisuguse metoodika järgi suurim ohutu kiirus oleks 40, kahekümne märgid üles. Arvestusega, et nagunii kõik 20 võrra ületavad. Sel juhul peaks ka politsei sellisest loogikast teadlik olema ja 40-ga sõitjaid mitte karistama. Samuti juhid, kelledel pole kombeks kiirust ületada.

2) paneme samasse kohta 40 märgid. Et need, kelledele ületada ei meeldi ja kes liikluse reguleerimise algtõdesid tunnistavad, ei peaks oma tõekspidamistega vastuollu minema. Ja et politsei ei peaks mingiusuguseid tehteid tegema.

Mina pooldaks variant nr kahte.


Ning seda veel, kiirusepiirang on mh signaal juhile, et mingisugune oht on ees ootamas. Kui on 30 märk, siis ole iga hetk valmis pidurdama, ülekäigurada on kurvi taga, või on augud, kool, lahtine killustik vms. Öösel kui koolis lapsi pole, siis mõistusest lähtudes võikski seal ju ka +20-ga sõita, arvestades, et ka öine jalakäia arvestab, et autod liiguvad seal kuni 30 km/h.