teisipäev, september 21, 2010

Vingu liikluskindlustuse teemal

Liikluskindlustus on üks keeruline valdkond. Võtame näiteks riskikoefitsiendi. Kui inimene vahetab sõiduauto kaubiku vastu, siis selle riskikoefitsient on automaatselt 1,2 – tegemist on teise kategooria sõidukiga ja koefitsientide rehkendus on eri sõidukiliikidel erinev. Kui ta nüüd mõne aasta pärast soetab taas sõiduauto, hinnatakse tema riskikoefitsiendiks taas 1,2 – sõiduauto koefitsient on vahepeal aegunud. Kuigi juht on kõik need aastad roolis olnud. Huvitav loogika, mis? :-)

Sama huvitav on see nn „jah” leping. Kindlustusfirma peaks kehtiva kindlustuse lõppedes saatma e-mailitsi uue kindlustuse arve ja poliisi, peaks… ja kui see arve on kord saadetud (kuigi saaja pole kätte saanud), siis on selle arve tasumine kohustuslik, arvel on mh read „Liikluskindlustuse makse muutub sissenõutavaks poliisi väljastamisest” ja „Arve tuleb Teil liikluskindlustuse lepingu ja Liikluskindlustuse seaduse järgi (LKS) kindlasti tasuda„. Ehk siis, ettemaksuarve tasumine tulevikus saadava teenuse eest on kohustuslik, seda ei saa tühistada, teise kindlustusseltsi ei saa minna. Juhul kui auto mõned kuud ei sõida, vahepeal saadetud arve tasumata jääb ja siis omanik autot kindlustama läheb, tuleb tasuda ka selle aja eest, mil auto seisis, tasuda kõik tasumata arved.

KUID, AGA, täna üllatusin, „jah” lepingute (veider nimi) arvete tühistamine on siiski võimalik! Ehk siis, eelmisel aastal 1000 krooni maksmine perioodi eest, mil auto seisis niisama, oleks olnud välditav. Vaatamata kindlustusseltsi raiumisele, et kunagi väljastatud arvete tasumine on kohustuslik ja enne uut kindlustust ei saa teha. Üks Eesti kindlustusmaakler tühistab vajadusel juba väljastatud arve ja saab ka seltsi vahetada! ...1000 kroonist on muidugi natukene kahju…

Ehk siis, soovitan kasutada kindlustusmaaklerite teenuseid.

Kommentaare ei ole: