pühapäev, aprill 30, 2006

Algab 30 aeg

Peale selle, et meie raha eest tehakse „teeremonti“, mille tulemusel tänavad siledamaks ei muutu (nt Lauluväljaku mägi), kaasatakse meid teeehitusse (lahtine, kinnisõkkumata killustik teel, Audil ongi esimene suunatuli katki), peale seda kõike käiakse 30 märkidega väga suvaliselt ümber. Pannakse enamvähem sinna kus juhtub, kaugele enne vajalikku kohta ja lisaks jäetakse ka külma rahuga lõpetamata. Vot selle viimase väga levinud sigaduse kohta ei saa öelda, et MEIL ON NIIII VÄHE RAHA.

Väga paljud juhid siiski märkavad 99% teeäärsetest märkidest ja üritavad neist mingit infot saada, märgipanijat usaldada, tema mõistuse olemasolusse uskuda. Ja politseiniku mõistusepuudust karta.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Nägin mina ikka vaffaid teelõike eile: Valgast Pukani vaheldumisi kord üks, kord teine sõidusuund üles kaevatud ja ära veetud, alles jäänud 3-4m laiune teetamm ja nii umbes kilomeetriste lõikudena. Mingeid juhiseid, kes ja mis järjekorras nõelasilma läbima peaks kohale jäätud polnud. Mul nalja palju, aga autojuhid vandusid küll koledasti ja ukerdasid tagurpidi seal. Või siis kohe sealsamas Otepää tee Puka-Arula lõik- (maastikuliselt väga "huvitav" tee) enne kurvi-tõusu märgid "ebatasane tee" ja "70", kohe tõusu järel pooleldi kinni ajamata truubiehitus- mis ime läbi õhulennust pääsesin, aru ei saanud. Aga peaasi, et need teed varsti heaks saavad, kasvõi natukeseks ajaks.

Urmas ütles ...

Mhmh, jääb loota, et mõned teed tõepoolest ka korda saavad. Mitte ainult linnukese pärast mõne ametniku tööplaanis või et võimalikke kohtuasju purunenud autode asjus vähem oleks, vaid et teid remonditaks nii, et need üle ühe aasta koos püsiks, et n aasta pärast ei peaks tõdema, "iga aasta oleme seda lõiku lappinud, sile pole kunagi olnud, kuid raha on kulunud sama palju või rohkem, kui see tee oleks n aastat tagasi korda tehtud". (n=7, 10?)

Mulle tundub, et maanteedel lähtutakse teedehitusel märksa enam tervest mõistusest, kui seda linnades tehakse.

Anonüümne ütles ...

mnjah.
üks väike teelõik on veel tallinnas mida lapitakse igal kevadel.
see on haigru ja koskla tn rist haigru tn otsast. kuna töötan seal, seepärast tean.
igal kevadel kui lumi sulab tuuakse sinna märk et ebatasane tee.märk on täitsa õige kuna augud on ikka vägevad. ja nii miskipärast igal kevadel tulevad mingil suvalisel ajahetkel mehed ja lasevad augud möga täis, peale selle pritsivad nad mögaga täis kah läheduses parkivad autod. siis jääb sinna maha lahtine graniitkillustik. ja omakorda seetõttu on seal tavaliselt ikka 2-3 avariid, sest mõni uljaspea lihtsalt ei suuda aimata pidurdusteekonda oma vana mossega sellisel teelõigul.
kaido