neljapäev, aprill 06, 2006

Samaliigilistest ristmikest

Veel samaliigilistest ristmikest. Nagu mulk ütles, näeb samaliigilistel palju lollusi. Tobe on see, et kui nüüd keegi ei taha lollustes osaleda, külvab ta oma tarkusega omajagu segadust. :-) Nt Maarjamäe kandis liikudes ja kaubanduskeskuste parklates ei saada aru, et miks mõni otsesõitja äkki kellelegi teed tahab anda. Ja mõni hakkab veel möödagi suruma, et mida sa kurat muned… oh jah. Ja kõige selle juures on alati võimalus, et keegi paremalt läheneja siiski julgeb silmajärgi laiemal teel otsesõitjale „ette keerata“. Väga tobe.

Minu arvates peaks peale LE-st teadlikkuse suurendamisele ka samaliigiliste tähistamises midagi muutma. Ebanormaalne on olukord, kus juht peab ristmikule lähenedes kiikama, et ega kusagilt mõne „anna teed märgi“ tagakülg ei paista. Parklates ja lagedatel kohtadel olevaest ristmikest võib veel aru saada, aga majade nurga taha piilumine, ristmikul seisvate veoautode taha piilumine ei ole päris normaalne.

Ja üks vaidlus. Täpsem link.
     

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Lugesin netist liikluseeskirjast ristmiku mõistet. Tundub, et tihti ei olegi tegemist ristmikuga vaid mingi...alaga. Mis õigused siis kehtivad mingil alal.

Anonüümne ütles ...

Meenutan jälle koolitarkust: REEGEL1 : ARVESTA, ET OLED NÄHTAMATU! Ei uskunud,aga nüüd, kus kaherattalisega liigeldes pea iga päev lihtviisiliselt autoga ette keeratakse, usun küll. OLENGI NÄHTAMATU! Isegi õppesõidul õnnestus tagaratas maast lahti pidurdada ja nüüd eelmisel nädalavahetusel keset Tartu linna veel effektsemalt, ikka peateele ettekeerajate tõttu. Üritasin siis jälle nähtavaks saada, aga ei olnud vist hea lahendus, sellest tekkis niisugune vaidlus:
http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php?t=15892.
Liikluseeskirju soovitan meelde tuletada ARK lehelt otsides "liiklusteooria testi demo", harjutage näiteks seni, kuni testi 3 korda järjest veatult teete. Eksaminõuded on küll hulga leebemad ja teooriaeksamil ei põru peaaegu mitte keegi, küll aga on läbipõrumine väga tavaline sõidueksamil, mida ilmselt ka ükski kogenud autojuht nõuetega tutvumata ära ei teeks.