esmaspäev, juuni 16, 2008

Nafta hinnast

Saudi Araabia naftatoodangu suurendamine 200 000 barreli võrra päevas sisuliselt nafta hinda ei mõjutanud. Minu arvates on see järjekordne tõestus sellest, et hind ei kujune nõudluse-pakkumise põhjal vaid USA-t - Euroopat naftaluti otsas hoidev seltskond keerab kraane muude kriteeriumite alusel. Väidetavalt olla ju tootjatel mahutid ja tankerid naftat täis, st tootmisvõimsusi jätkub. Et siis, tahan müün, tahan ei müü. Tahan küsin 100$/barrel, tahan küsin 300$. Erafirmade müüdav ja majandusloogikast lähtuva toornafta osakaal maailmas on ju väga väike, mingi 10% või nii.

 

Aga peak-oilist (ingl. k., väga pikk ja põhjalik ja just äsja täiendatud artikkel) on seega vist veel ikka vara rääkida.

 

Küll oleks tore, kui lisa naftadollarid jõuaksid peale naftakunnide-diktaatorite-end jumalaks pidavate rahvajuhtide-oligarhide taskute ka naftariikide vaesuses vireleva rahvani, et veel paksemast kullast paleede asemel ehitataks linnadesse veevärk, haiglad elementaarsegi sisseseade saaks ja inimesed naeruväärsetesse haigustesse ei sureks, et lastele ja ka tüdrukutele kooliharidust antaks… aga see läheb juba teemasse, et „las iga rahvas elab nagu ise tahab".

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.