laupäev, juuni 28, 2008

Samaliigiliste alale ei ole "annateed" märke vaja

Mõistus võitis ükskord ometi ja Kaera-Sõle-Kolde-Ristiku (Pelgulinnas) vahele jäävatelt tänavatelt korjati „annateed" (221) märgid ära. Mitu aastat tagasi paigaldati nimetatud ala igasse tänava otsa 30 ja samaliigiliste teede ala alguse märgid (381 ja 382 kombinatsioon). Kuid püsti jäeti 1 STOP ja annateed märgid, ehk siis, kohalik kel märgid peas, sai uljalt lasta, mõistusega võõras pidurdas Aru tänaval sõites iga ristmiku eel ja piilus Arusse suubuvate tänavatelt annateed märkide tagakülgi (väga rumal LE-st, et osasid märke tuleb küljelt-tagant lugeda, jah, annateed ja STOP on just sellepärast sellise ainulaadse kujuga, et ka teiselt poolt loetav oleks, aga pimedas pole sest mingit kasu), mimmud ja muidu ümbritsevast mittearusaavad tüübid lähtusid „otsekimajal on alati õigus" ja uhasid ristmikel aeglustavatest mööda (hea materjal mõõtmaks, mitu sekundit 30 ala alguse märk meeles püsib).

Miks ma seda 30 ala õigustan? Siinkandis on palju lapsi, kool, lasteaed, õhtused 7..10 aastaste rattavõidusõidud Aru tänaval + kitsad täispargitud tänavad.

 

http://urmase.blogspot.com/2006/04/samaliigilistest-ristmikest.html

http://urmase.blogspot.com/2006/04/ktsls.html

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ei ole palju märke vaja jah. Pange "samaliigiliste ala" linnapiirile ja asi korras :).

Just sellise segase lahenduse leidsin täna Paldiskist, linna piiril Pentagoni hunniku juures puude varjus "samaliigiliste teede ala" ja kõik annateed märgid linnast kokku korjatud. Olin peatänavat pidi pangale sõites väga-väga ettevaatlik, kuid liiklus toimis siiski vana korra järgi, peatänaval liiklejale anti alati teed. Panga poolt tulles polnud vastavat märki.

Urmas ütles ...

Noh, kui enne ristmikke on kokku lepitud, et teeme nüüd nii et paremalt tulijal on eesõigus, siis on natuke imelik mingi hetk vaid pooltele liiklejatele öelda, et ei, teeme siin konkreetsel ristmikul ikka teistmoodi, ja ärme teisele poolele ütle, las piiluvad annateed märkide tagakülgi. Ka pimedas ja veoauto nurga tagant.

See meie samaliigiliste ala on siin elamute vahel, mittekohalikel pole siia asja, läbisõitjatele on Sõle, Ristiku, Kolde, Karja tänavad. Paldiskis pole ma ammu käinud, kuid Tartus on ka minu arvates samaliigilistega väga liiale mindud.

Anonüümne ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.