neljapäev, juuni 12, 2008

300 aasta pärast tagasivaade meie CO2 hüsteeriale

Kujutan ette tulevaste põlvede imestust, et miks küll 2000 aastate paiku see CO2 hullus alguse sai? Samal ajal oli nende vastava ala teadlastel ju teadmine olemas, et inimtekkeline CO2 kliimat ei mõjuta (*), kuid mõistuse hääl sumbus hüsteerikute ja mingite huvigruppide-lobistide kisasse. Selle asemel, et edasi, tulevikku vaadata, uusi tehnoloogiaid välja töötada (tuuma- ja termotuumatehnoloogiaga edasi minna), raisati meeletult ressurss mõttetustesse, a'la CO2 veeldamine jne rumalused. Peale selle on pool ilma gaasitorusid täis veetud, põhjusel, et maagaas olla loodussäästlik. Et siis mõnekümne aasta pärast kõik gaasivarud ära põletada ja peale selle taas vana hea kivisöe põletamisega jätkata. Oh jah.

3 kommentaari:

TE ütles ...

usud konspiratsiooni- teooriatesse, et keegi kuskil varjab tõde? ühel pool sina ja mõistuse hääl, teisel pool hüsteerikud ja lobistid? nii kena, lihtsustatud ja mustvalge maailm.

"raisati meeletult ressurss mõttetustesse, a'la CO2 veeldamine jne rumalused" inimkond tervikuna ikka tegeleb asjadega mis osade arvates on kasutud või mõttetud või mõlemat korraga. seda ei peaks siiski ära keelama. turumajandus ja isikuvabadused.

Urmas ütles ...

Ei mitte seda. Mis vandenõust siin ikka rääkida saab, kõik tõsiseltvõetavad teadusajakirjad ja vastava ala teadlased pomisevad, et inimene võib end võimsaks ja vägevaks pidada, kuid kliimat ta muuta ei suuda. Kliima on muutunud ja muutub edasi, vaatamata sellele, kas inimene lisab atmosfääri 210 gigatonnile looduslikus ringluses olevale CO2-ele 3 Gt CO2-e aastas või mitte. Ja hoolimata sellest, et veeauru on CO2-st õhus sadu ja tuhandeid kordi rohkem ning veeaur on 270 korda efektiivsem kasvuhoonegaas kui CO2. Ja vaatamata sellele, üks vulkaanipurse paiskab amtosfääri rohkem CO2-e kui kõik summutid ja korstnad seda nt aasta jooksul teha suudavad. Lisame veel kuumavee allikad, ja lõppeks bakterid ja seened.

Ega keelata ei saa kedagi. Imearstid ju niisamuti, hirmutavad valedega inimest ja müüvad siis kalli raha eest mingisugust lahendust, kuidas surmatõvest lahti saada. Vaba maa, igaüks vaadaku ise keda uskuda. Kuid suurenergeetika on minu arvates veidi tõsisem teema, inimkonna edasist käekäiku mõjutav teema.

Ühesünaga, olen veendunud, et lärm CO2-e ümber saab nüüd lähimas tulevikus otsa. Hoiame silmad lahti.

Anonüümne ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.